Niso še najboljši, a simbioza z navijači hrabri nogometaše Mure

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.06.2020 06:15

Čeprav bodo tribune prazne, so v Prekmurju za prvo domačo tekmo naslednji konec tedna prodali že več kot 2000 vstopnic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Zanimanje za nogomet v Prekmurju ostaja, četudi si navijači tekem še ne morejo ogledati v živo. Več kot dva tedna pred prvo domačo tekmo nadaljevanja prvenstva so v podporo Muri prodali že več kot 2000 vstopnic za oštarije. Tudi zaradi podpore so črno-beli motivirani, da si priigrajo sodelovanje v evropskih tekmovanjih, do katere lahko pridejo po dveh poteh: z zmago v pokalnem tekmovanju ali z dvigom po lestvici v ligaškem.
Na generalki za petkov dvoboj v prvenstvu z Aluminijem so v soboto na Fazaneriji pred praznimi tribunami prepričljivo s 4:0 premagali drugoligaški Dob. Trener Mure Ante Šimundža pa je misli takoj usmeril k uradnim tekmam: "Zmaga je dobrodošla, bili smo osredotočeni, delali smo, kar smo se dogovorili, a prvenstvene tekme so nekaj drugega. Fantje so zagnani, držijo se dogovorov." Šimundža se je že privajal na koriščenje petih menjav. "Če bo možnost, jih bomo izkoristili. S petimi menjavami lahko igro zelo spremeniš."

V soboto so bili črno-beli na Fazaneriji razpoloženi, Dob so premagali s 4:0. 
Aleš Cipot
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta