Največji derbi bundeslige in španska prepovedana zabava

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
26.05.2020 10:36

V Španiji, Italiji in Angliji še čakajo na nadaljevanje sezone, Nemce nocoj čaka največji nogometni derbi v državi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Prvak še ne bo okronan, lahko pa nocoj naredi velik korak k naslovu. V največjem derbiju nemške nogometne lige se bosta v Dortmundu ob 18.30 udarila Borussia in Bayern. Bavarci prvega mesta v 28. krogu sicer ne bodo izgubili, v Porurje bodo prinesli štiri točke več od gostiteljev, bo pa za slednje to ena od zadnjih priložnosti za ogrozitev sedemletne vladavine najuspešnejšega kluba v državi.

S strastjo tudi brez gledalcev

Bodo pa morali prvi zasledovalci vodilnega moštva bundeslige nalogo opraviti precej bolje kot na zadnjem derbiju novembra v Münchnu, kjer je Bayern slavil kar s 4:0. "Tisto tekmo smo pozabili. Nismo igrali dobro," je zatrdil trener Borussie Lucien Favre, ki bo lahko spet računal na usluge v prvih pokoronskih krogih zaradi poškodb odsotnih Matsa Hummelsa in Axla Witsla. "Zdaj igramo v sistemu, ki bolj ustreza našemu moštvu, pripeljali smo Emreja Cana in Erlinga Haalanda ter dvignili kvaliteto," je samozavesten trener moštva, ki je po zimskem premoru dobilo devet tekem od desetih.

Lahko Erling Haaland na prestolu nasledi strelskega kralja Roberta Lewandowskega? 
Reuters

Španska premiera v Sevilli

Kako pa je v preostalih najmočnejših evropskih ligah? S predčasnim koncem sezone v Franciji je sedmi naslov v zadnjih osmih letih osvojil PSG, ki bi lovoriko najbrž zlahka potrdil tudi na igrišču. V Španiji, Angliji in Italiji še čakajo na razplet. Kljub porazu na el clasicu v Madridu marca je v Španiji v najboljšem položaju Barcelona, ki ima dve točki več od Reala. Premier Pedro Sanchez je prižgal zeleno luč za tekme brez gledalcev od 8. junija, predsednik la lige Javier Tebas pa je potrdil uvodni pokoronski dvoboj 11. junija, ko naj bi se udarila mestna tekmeca, Sevilla in Betis. Za druge tekme kroga naj bi se odločili v tem tednu.
Nogometaši se morajo v čakanju na nove izzive držati strogih pravil, a štirje člani Seville, Lucas Ocampos, Mudo Vazquez, Luuk de Jong in Ever Banega, so si jih razlagali po svoje. Žena slednjega je fotografije z zabave, na kateri se je družilo dvanajst ljudi (dva preveč), delila na družbenih omrežjih, toda čeprav jih je hitro izbrisala, je bilo prepozno. "Šlo je za druženje med klubskimi kolegi in družinami, vendar nismo vedeli, da kršimo karanteno," je ob opravičilo na instagramu zapisal Banega in se zaobljubil: "Ne bo se ponovilo."

Žena Everja Banege (v sredini) je objavila prepovedano fotografijo, Argentinec pa se je opravičil. 
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta