Messijeve solze so se hitro posušile: Adijo, Barcelona, dober dan, Pariz

ŠR
10.08.2021 21:00
Lionel Messi je že v francoski prestolnici
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Argentinski virtuoz že maha novim navijačem. Foto: EPA
EPA

Solze so se hitro posušile. Le dva dni za tem, ko je uradno potrdil slovo od Barcelone, je Lionel Messi našel klub. Prihodnji dve sezoni bo šestkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu nosil dres Paris Saint- Germaina.

Jutranji zapisi so vlili nekaj upanja navijačem Barcelone, ki se je po dobrih dveh desetletjih morala odreči Argentincu, saj zaradi nakopičenih dolgov in pravil španske la lige, ki klubom onemogočajo, da bi za plače nogometašem in odškodnine zapravili več kot 70 odstotkov ustvarjenih prihodkov, s 35-letnikom ni mogla podpisati nove pogodbe, čeprav je pristal na polovično znižanje plače. Španski mediji so špekulirali, da bo Messi ostal v Kataloniji, a nove vesti so že dopoldne sprožile evforijo v francoski prestolnici.

Da je dogovor dosežen, je najprej potrdil Lionelov oče in agent Jorge, sin pa je z ženo sedel v letalo. Ko je Messi popoldne pristal v Parizu in že na letališču, oblečen v majico z napisom Paris, pomahal množici navijačev, je bilo dvomov konec. Klub je sicer še počakal z uradno objavo, a je z argentinsko zastavo v garderobi, umeščeno med dresa Neymarja in Kyliana Mbappeja, dovolj jasno namignil, da bo Messi odslej navduševal na pariškem Parku princev.

PSG nima podobnih težav kot Barcelona, ki zaradi luknje v blagajni celo ne more registrirati že potrjenih okrepitev, Sergia Agüera, Erica Garcie in Memphisa Depayja. Klub, ki ga poganjajo katarski milijoni, lahko tudi v covid časih sestavi dovolj privlačne ponudbe za največje zvezdnike. V tem poletju je že ujel dolgoletnega kapetana madridskega Reala Sergia Ramosa in najboljšega vratarja minulega evropskega prvenstva, Italijana Gianluigija Donnarummo, zdaj pa je v bazenu prostih igralcev nastavil dovolj mamljivo vabo za virtuoza iz Rosaria. Cena? Lionel Messi naj bi v Parizu zaslužil okoli 35 milijonov evrov letno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta