Kosič o življenjskem projektu in o strahovih v nadaljevanju prvenstva, Hadžić o službi

Miha Dajčman Miha Dajčman
15.06.2020 02:52

Po gostovanju v Stožicah nogometaši Celja za vodilno Olimpijo zaostajajo le še za dve točki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipi sta si razdelili polčasa. Prvi je pripadel Celju, drugi Olimpiji.
Bobo

Prvič po maju 2015 je Celje v prvenstvu zmagalo v Stožicah. Prvič je kot gostujoči trener na domačem igrišču Olimpije zmagal nekdanji nogometaš zeleno-belih Dušan Kosič. Nasmejan je bil, njegovo moštvo je drugič v nekaj dneh slavilo na srečanju, kjer bi lahko bil izid ob boljši realizaciji priložnosti nasprotnika drugačen. Rumeno-modri so zdaj tik pod vrhom lestvice.
Kot na prvi tekmi Celja po prekinitvi prvenstva, ko je na stadionu Z'dežele premagalo zadnji Rudar, sta bila ob slavju v Stožicah proti prvi Olimpiji osrednja junaka kapetan Mitja Lotrič in vratar Matjaž Rozman. Na tekmi, polni priložnosti, je vsaki ekipi pripadel po en polčas. Obračun so bolje začeli Celjani, že v 9. minuti jih je v vodstvo popeljal Prekmurec Lotrič, dosegel je 14. gol v tej sezoni. Ekipi sta nizali priložnosti, več je bilo tistih pred golom Nejca Vidmarja. Ob koncu polčasa sta izstopali dve - v 39. minuti je Ante Vukušić zgrešil žogo meter od gola po podaji Luke Menala, v 41. minuti pa je Luka Kerin v dvoboju ena na ena z Vidmarjem zadel okvir vrat.

Prijatelji so hecali Kosiča, a zmaji so padli 

"Tudi mi smo pokazali slabosti, ampak želel smo si zmage, verjeli smo v to. Uspelo nam je tudi z nekaj sreče. Olimpija je zgrešila nekaj vrhunskih priložnosti. To se je nam dogajalo v preteklosti in tokrat se nam je vrnilo," je po tekmi razlagal trener Celja Dušan Kosič. Prvič je v Stožicah premagal Olimpijo: "Nisem razmišljal o tem. Pred časom so me prijatelji hecali, da Olimpije pa ne želim premagati. Ampak trener želi vsakega nasprotnika premagati. Celje je moj življenjski projekt in presrečen sem, da imamo takšne fante in odličen strokovni štab."
Trener Olimpije Safet Hadžić je bil po tekmi jasen, za boljši rezultat bi morali njegovi nogometaši zadeti, priložnosti je bilo veliko. Mesto trenerja pri Olimpiji ni stabilno niti, ko je ekipa prva na lestvici, toda Hadžić o svoji prihodnosti govori umirjeno: "Težko je brati o tem, ampak to je del posla. Lahko samo prebiram o tem. Kaj se bo pa zgodilo, je stvar predsednika. Ima veliko izkušenj, verjetno ve, kaj dela."

Česa se boji Kosič

Že jutri Celje čaka dvoboj z ekipo v zmagovitem nizu. Kosič zaradi težkega gostovanja pri Muri ni zaskrbljen: "Trdo smo trenirali. Med sabo smo se kregali, da smo utrujeni, ampak fante skušamo pripraviti na garanje. Prešteti se moramo, da vidimo, kolikšna je škoda, potem pa v Mursko Soboto. Vemo, kako je tam, tekme so zmeraj zanimive. Lovijo Evropo kot mi in veselimo se srečanja." Drugi na lestvici po številu nastopov v prvi ligi se ne boji odgovornosti v nadaljevanju prvenstva, ko se bodo Celjani borili za prvi naslov: "Česa bi se bal, dokler so fantje pridni, delavni in složni? Morda se bojim le lahkomiselnosti. Da bi zdaj nehali delati, kar zahtevam na igrišču." Olimpijo čaka v sredo mestni derbi z Bravom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta