Koper že znižuje plače, sledi Olimpija

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
26.03.2020 12:35

Slovenski nogometni klubi so se z drastičnimi ukrepi že lotili prihajajočih finančnih težav

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije, sedaj pa davčni svetovalec Ivan Simič je na twitterju objavil, da ga zaradi zaustavitve nogometnih tekmovanj, ki jo je sprožila pandemija koronavirusa, kličejo številni klubi, ki ne vedo, kaj naj storijo. Kot je znano, se klubi zdaj soočajo z nepričakovanim izpadom prihodkov, medtem ko morajo nogometašem še vedno plačevati zneske po pogodbah.

Simič je tako aktualnemu vodstvu NZS predlagal ukrepe v štirih točkah: 1. zaključitev prvenstva, 2. določitev prvaka in tistega, ki izpade, 3. omogočenje klubom, da prekinejo pogodbe z igralci in se pripravijo na novo sezono in 4. pomoč v obliki enega milijona evrov za prvo ligo ter 1,5 milijona za vse ostale.

{twitter}https://twitter.com/IvanSimi3/status/1242881202954145797{/twitter}

Prvi slovenski klubi so že začeli vleči drastične poteze. "Do nadaljnjega bomo plače znižali za 30 odstotkov," je že napovedal predsednik drugoligaša Kopra Ante Guberac: "Posledice zaradi izredne situacije bodo hude. Na vseh področjih. Če se bomo že v nekaj tednih vrnili v normalne okoliščine, se bomo bržčas še dokaj hitro lahko postavili na noge, če se bodo zdajšnje razmere podaljšale še za dva ali tri mesece, bomo potrebovali vsaj dve leti. Pred nami so težki časi, zato verjamem, da bodo igralci razumeli. Gre za obstoj kluba."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta