Kjer je Šeško, gre vse prehitro. Tekma življenja za komaj 18-letnega Slovenca

26.08.2021 19:56
Prvič Šeško, drugič Šeško in vsega je bilo konec. Mladi slovenski nogometni reprezentant je Salzburžane izstrelil v ligo prvakov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa09429481 Salzburg's Benjamin Sesko (L) and Andreas Ulmer celebrates scoring the first goal during the UEFA Champions League Qualifying match between Broendby IF and Red Bull Salzburg, in Broendby, Denmark, 25 August 2021. EPA/Claus Bech DENMARK OUT (foto: Claus Bech)
Claus Bech

Najprej je v 4. minuti zabil svoj gol, v 10. minuti podal za drugega, potem se je Bröndby počasi vdal. Kajti že na prvi tekmi v Avstriji je Salzburg zmagal z 2:1, naposled je z enakim rezultatom dobil še povratno tekmo v mestu Bröndbyvester, ki na jugozahodu tvori širše predmestje Kopenhagna.

"Občutek je - nadrealen. Pri svojem zadetku sploh nisem mogel verjeti, da se je zgodil, tako hitro je šlo. Zdaj pride skupinska faza tekmovanja, za vsako točko se bomo borili, pa da vidimo, kako se bo končalo," je bil po tekmi vzhičen Benjamin Šeško, ki si je pri 18 letih s predstavo na Danskem še dvignil ceno. Salzburger Nachrichten je na primer oceno moštva iz Salzburga, ki je pod bogatim patronatom Red Bulla, začel z ... "Benjamin Šeško je odigral tekmo življenja. Mladi Bik je poskrbel, da je bilo v peklu Kopenhagna že po nekaj minutah vse tiho. Med nogometaši Salzburga ni bilo slabega, a Šeško je vseeno izstopal."

Pa ga imajo tudi Moldavci - svoj prvi klub v ligi prvakov. Šerif iz Tiraspola je na povratni tekmi končnice rutinsko opravil z zagrebškim Dinamom. Potem ko ga je doma šokiral s 3:0, na stadionu Maksimir ni bilo golov. Od napovedanega eksplozivnega spopada Crvena zvezda - Dinamo ni ostalo nič, Šerif je najprej uničil Srbe, nato še Hrvate. Balkanska gostobesednost, ki včasih prinaša samozavest brez pokritja, je bila menda najboljša motivacija prvakov ene najrevnejših držav Evrope.

"Bral sem intervju trenerja Dinama pred povratno tekmo. Rekel je, da si ne želi penalov, da bi rad vse rešil že v rednem delu tekme," je razložil trener Šerifa Jurij Vernidub. Ampak to bi vendar pomenilo zmago s štirimi goli razlike ... "Zato ni bilo potrebe, da moštvo dodatno motiviram, razpoloženo je priteklo na zagrebški teren." Dinamu preostane slaba tolažba. "Dosegli smo evropsko ligo, to je bil eden od naših ciljev. Lepo je, ko je Dinamo žalosten, a vseeno igra v evropski ligi," pravi trener modrih Damir Krznar.

Lovro Bizjak ni igral za Šerif, a vseeno je osmi potnik v najmočnejši posadki Slovencev v ligi prvakov doslej. Včerajšnji žreb skupin so čakali Jan Oblak (Atletico), Samir Handanović (Inter), Josip Iličić (Atalanta), Kevin Kampl (Leipzig), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Benjamin Šeško (Salzburg), Lovro Bizjak (Šerif) in Andraž Šporar, ki je še član Sportinga iz Lizbone, čeprav to naj ne bi bil več dolgo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta