Junaki in ... "junaki": Kdo so igralci, ki so zaznamovali osmino finala Eura 2020?

Marko Kovačevič
30.06.2021 17:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Raheem Sterling
Reuters

Vodja

Včasih je veljalo, da v reprezentanci ne ponovi klubskih predstav, letos pa je ravno obratno. Raheem Sterling za Anglijo igra precej bolje kot za Manchester City. Skoraj sam, vsaj kar se tiče golov, je tri leve pripeljal v četrtfinale, dvema iz skupinskega dela je dodal še odločilnega na derbiju z Nemčijo. Potencialni MVP.

Odkritje

Patrik Schick
Reuters

Po treh komadih v skupinskem delu njegovi goli niso več presenečenje, a prvo češko orožje v napadu se še ni upehalo. Patrik Schick je v osmini finala zlomil Nizozemsko. Po slovesu Šveda Emila Forsberga in Francoza Karima Benzemaja je zdaj 25-letnik najbližje Cristianu Ronaldu v boju za strelsko krono.

Vzpon

Kasper Dolberg
Reuters

Po šoku na uvodni tekmi prvenstva, ko so ostali brez kapetana Christiana Eriksena, so se Danci pobrali. In to kako! V osmini finala so s 4:0 povozili Wales. Napadalec Kasper Dolberg je začel juriš, z dvema goloma v nekoč svojem Amsterdamu je obudil sanje o ponovitvi danske pravljice z Eura 1992.

Kapetan

Cristiano Ronaldo
Epa

S 14 goli je absolutni rekorder prvenstev, s petimi najboljši na letošnjem turnirju, a bolj kot po zadetkih (in prestavljanju stekleničk kokakole) si bomo nastope Cristiana Ronalda na njegovem bržkone zadnjem Euru zapomnili po brci odvrženemu kapetanskemu traku po porazu proti Belgiji. Virtuoz je slab poraženec.

Dolžnik

Kylian Mbappe
Reuters

Prvo ime (na papirju) najbolj nadarjene reprezentance bi se moralo znajti na seznamu najboljših po prvenstvu, a za Kyliana Mbappeja se je panevropsko romanje že končalo. Trikolori so se od Eura poslovili brez enega samega gola zvezdnika PSG-ja. Povrhu se je podpisal še pod edino zgrešeno enajstmetrovko v loteriji s Švico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta