Iz Nice v Maribor: Vijoličasti predstavili novinca, ki obljublja hitrost

25.08.2021 19:17
Dvoletno pogodbo s 15-kratnimi slovenskimi prvaki je podpisal Francoz Malik Sellouki
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Francoz z maroškimi koreninami se je na Štajersko preselil kot prost igralec.
NK Maribor

V Ljudskem vrtu so predstavili novinca. Med nogometaše Maribora se je preselil 21-letni Francoz Malik Sellouki. Krilni napadalec je bil v prejšnji sezoni član Nice, v elitni francoski ligi je odigral štiri tekme in dosegel en gol, na Štajersko pa se je preselil kot prost igralec. Z vijoličastimi je podpisal dvoletno pogodbo.

"Spremljali smo ga že kar nekaj časa, bili v pogovorih že pred tedni. Gre za igralca, ki si ga Maribor v običajnih razmerah ne bi mogel privoščiti. Zdaj pa je to pokoronsko dogajanje prineslo novo izhodišče. Prihod igralca iz prve francoske lige, ki je dobil priložnost v Nici, pomeni, da smo dobili okrepitev v pravem pomenu besede," je novinca predstavil športni direktor Marko Šuler, ki je po odhodu Aljoše Matka v švedski Hammarby iskal novo moč na krilnem položaju. "Malik je primeren kandidat kot mlad, zagnan igralec z močno izraženo željo, da naredi korake naprej. Maribor je lahko zanj odskočna deska na razvojni poti, nam.pa prinaša novo dimenzijo v ofenzivnem delu. Verjamem, da smo pripeljali kreativnega igralca, ki jih ni veliko v slovenskem prostoru. S potezo več," je za klubsko spletno stran še povedal prvi kadrovik vijoličastega kluba.

Francoz z maroškimi koreninami je igral v mladinskih pogonih Cannesa in Monaca, v Nici pa je prvič okusil članski nogomet na najvišji ravni. Pod prvenec v francoski ligue 1 se je podpisal februarja letos, ko je zadel proti slovitemu Marseillu. "Zelo sem zadovoljen, prišel sem v največji klub v Sloveniji. Nekaj informacij o klubu sem že imel, zdaj sem spoznal soigralce in se prepričal, da je ekipa zelo dobra, z velikim potencialom. Občutki so fenomenalni," pravi Malik Sellouki.

Žogo najbolje obvlada z levo nogo, najpogosteje pa igra na položaju desnega krilnega napadalca. "Verjamem, da lahko ekipi prinesem dodatno hitrost. Tako tekaško kot hitrost z žogo. Ob dobrem udarcu in preigravanju. Pogledal sem si nekaj videoposnetkov, vem, kam prihajam. V klub, ki se vedno bori za vrh in kjer je igranje pod pritiskom sestavni del. Želim prispevati svoj delež na igrišču, pomagati moštvu, da zmaguje in uresniči cilje, ki so zastavljeni. Da skupaj osvojimo največ trofej kot lahko, sam pa skušam prispevati čim več golov in asistenc," je še dejal novinec, ki bo v novem klubu nosil dres s številko 30.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta