Grofi pri vrhu - je kaj boljšega za slovenski nogomet?

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
08.07.2020 17:29

"Lepo je biti trener v Celju," je po tretji zaporedni zmagi zadovoljen Dušan Kosič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko sta se razigrala Luka Kerin in Mitja Lotrič, juriša Celja ni bilo mogoče ustaviti.
Andrej Petelinšek

Sanje se še niso razblinile, nogometaši Celja vztrajajo pri vrhu lestvice. "Super pomembna zmaga!" je po skalpu Domžal, ki so na celjskem stadionu padle z 1:4, žarel trener grofov Dušan Kosič. Njegova ekipa iz kroga v krog potrjuje kandidaturo za naslov prvaka, vsaj še en dan jo bo od vodilne Olimpije ločila le točka zaostanka. "Od tega ne moremo bežati. Blizu smo. Račun je lahek: štiri zmage in kiks Olimpije. Presrečni smo, da smo vedno bližje našemu osnovnemu cilju," je poudaril strateg moštva, ki se lahko po nepopolnem 32. krogu pohvali z najučinkovitejšim napadom in najtrdnejšo obrambo v ligi.
Uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo, ki jo prinašata drugo in tretje mesto, ostaja prioriteta Celja. "Lani smo Evropo izgubili v zadnjem krogu, zato je pomembno, da si jo letos zagotovimo. Kar bo več, bo super," je dejal napadalni vezist Luka Kerin. Z golom v prvem polčasu je navrtal prvo luknjo v obrambo Domžal. Pa čeprav ni reagiral optimalno. "Sprejem res ni bil najboljši, golman je malo zamudil, v sekundi se je vse zgodilo," se je nekdanji mladinec milanskega Interja spomnil gola, ki ga je sicer pred odmorom izničil branilec Domžal Nikola Vujadinović. Strelec si je zaslužil trenerjevo pohvalo: "Bil je odličen. Ne boji se umazanega posla, dela za ekipo, ne špara se. Imamo celo vrsto fantov, ki me iz treninga v trening navdušujejo. Zdaj so pokazali še mirnost. Trenutno je lepo biti trener v Celju." Izenačenje rumeno-modrih ni dolgo bolelo, Kerin je na začetku drugega polčasa s podajo v ogenj poslal Mitjo Lotriča. "Ko sem videl, da je Mičo priletel, sem vedel, da bo gol," je veselo razlagal 21-letni Brežičan.
Ja, kapetan Celja je v tej sezoni v izjemni formi. Projektilu iz prve z 18 metrov je dodal še natančen strel v finišu dvoboja, oplemenitil prednost, ki jo je z 21. golom sezone pomagal nabrati prvi strelec moštva Dario Vizinger. "Mogoče je prišlo tako leto, da gre v gol, karkoli udarim. Naj traja!" upa Mitja Lotrič, ki ima po torku na svojem računu 18 golov in deset asistenc. Bo šlo tudi v nedeljo na štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu? "Kot na vsaki tekmi gremo po tri točke. Če bomo pokazali obraz s tekme proti Domžalam, se nimamo česa bati. Moramo biti kompaktni, pametni," se zaveda spretni Prekmurec.
Točke iz Maribora bodo najbrž nujne, če želijo obdržati stik z Olimpijo, ki jo bodo gostili v zadnjem krogu. "Rad poudarim, da gremo iz tekme v tekmo. Maribor je zagotovo pod večjim pritiskom. Mora biti prvak, nam pa na začetku sezone nihče ni dal možnosti, da bomo tako visoko. Če bomo na vsaki tekmi imeli pravi pristop in bomo disciplinirani, verjamem, da lahko ogrozimo tudi naslov," pravi Lotrič. Želja navijačev, ki so lahko v torek prvič po koronapremoru v omejenem številu v živo bodrili ekipo, je jasna. "Gremo do konca," sporočajo Celjski grofje. "Vsi si želimo. Kdo pa ne bi želel iti do konca? Z obema nogama smo na tleh, s takimi tekmami pa lahko tudi to dosežemo. Saj drugi niso boljši od nas, da bi se jih morali bati," jim odgovarja Kosič.
Bi se drugi morali bati Celjanov? Glavna kandidata za naslov jih že dojemata kot enakovredne tekmece v troboju za prvo mesto. "Olimpija je zelo mirna. Sodeč po zadnji tekmi, uživajo. Tam ne vidim panike, vidim kvaliteto. Tudi Maribor je bil odličen, navdušen sem bil nad tekmo z Muro. Odlične tekme! Ne vem, kaj bi lahko bilo boljše za slovenski nogomet," je zaključil Kosič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta