(GOST KOMENTATOR) Maribor ima 51 odstotkov možnosti za naslov, Koper 49

Večerov gost komentator Dalibor Volaš o derbiju vodilnih ekip prve lige in finišu prvenstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Maribor bi derbi 33. kroga prve lige lahko dobil že z boljšo realizacijo v prvem polčasu in posledično rešil prvenstvo, a je Koper z malo sreče izenačil in se vrnil v igro. V drugem delu je Koper dobro stal, a so si gostitelji vseeno priigrali še nekaj priložnosti, da bi tekmo obrnili v svoj prid. To jim naposled ni uspelo.

Dalibor Volaš
Sašo Bizjak

Koper ima zelo nevaren napadalni del ekipe. Iz majhnih priložnosti znajo ogroziti nasprotnika, zato so vseskozi nepredvidljivi za nasprotnike. Maribor je bil v soboto bolj odločen, priigral si je več priložnosti, toda teh ni uspel zaključiti z goli. Morda tudi zaradi zapravljenih priložnosti v drugem delu vse ni steklo, kot so si Mariborčani želeli. Oboji so se zavedali, kaj prinaša ta obračun, zato so se v nekaterih obdobjih tekme tudi ustavili.

Niti malo me ni presenetilo, da je bil stadion poln kot na derbiju. Ko Maribor začuti pomembno tekmo, se primerno odzove in želi pomagati svoji ekipi. Čeprav je bil obračun v prazničnih dneh, sta bila vzdušje in zanimanje za dvoboj prvih moštev na lestvici pomembnosti tekme primerna.

Na voljo je še devet točk. Občutek imam, da bo v zaključku prvenstva lažje Kopru, Maribor pa bo čutil večji pritisk. Enostavno morajo iti vijoličasti po zmago na vsaki tekmi posebej. Če bodo mentalno primerno pripravljeni, lahko dobijo vse tri tekme, ker to zmorejo. Obračun z Muro v zadnjem krogu je kot deja vu od lani, toda za naslov bo verjetno treba zmagati na Fazaneriji. Koper ima dolg niz neporaženosti, zato je v zadnjih treh krogih mogoče vse. Že Tabor bo na lokalnem derbiju v Sežani zahteven tekmec. Če Koper želi naslov, mora biti stoodstoten, pričakujem pa, da ne bo delal razlik med pokalom in prvenstvom, ampak bo šel po obe lovoriki.

Dokler Maribor odloča o svoji usodi, bi mu pripisal večje možnosti za državni naslov. Maribor ima s točko več 51 odstotkov možnosti za osvojitev prvenstva, Koper pa 49 odstotkov.

Prednost vijoličastih v teh treh tekmah bi lahko bila tudi dobra forma izkušenih nogometašev. Rok Kronaveter in Marcos Tavares imata v prvi ligi več kot 250 golov, tudi če nista rosno mlada, sta nevarno orožje, kar sta dokazala na zadnjih tekmah. Še bolj pa bi izpostavil igre Martina Milca. Ogledal sem si nekaj njegovih tekem in upam si trditi, da je to ena njegovih najboljših sezon v Ljudskem vrtu, če ne celo najboljša. Na igrišču prevzema pobudo in odgovornost, igra kapetansko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta