(FOTO) Zmaga vijoličastih za olajšanje in mir v Ljudskem vrtu, uspešen debi Karanovića

23.09.2021 22:07
V zadnji tekmi 10. kroga so Mariborčani z 2:0 premagali Celjane in se vodilni trojici približali na tri točke zaostanka
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nino Žugelj je vijoličaste povedel v vodstvo. Dosegel je drugi prvenstveni gol v tej sezoni, dvakrat je zadel proti Celju.
Andrej Petelinšek

Teden se je za vijoličaste začel burno - po porazih z Aluminijem in Muro je mariborsko klop po le 23 tekmah zapustil Simon Rožman. Vodenje 15-kratnih državnih prvakov je začasno prevzel Radovan Karanović, ki se je po petih letih vrnil v Ljudski vrt. Nekdanji trener v mladinski šoli Maribora je na povabilo športnega direktorja Marka Šulerja okrepil strokovni štab vijoličastih, na mestu pomočnika glavnega trenerja je nasledil Aleša Kačičnika, a že po nekaj dneh pristal na najbolj vroči klopi v državi, kot je novi izziv opisal 52-letnik. V prvo postavo je v Drvarju rojeni nekdanji nogometaš, ki živi v Mariboru, vrnil Blaža Vrhovca, ki je odslužil kazen rdečega kartona s tekme z Bravom, in Rudija Požega Vancaša. Nemanja Mitrović je prestajal kazen s tekme z Muro.

Mariborčani so Celjane v prvem krogu po nalivu na areni Z'dežele po zaostanku z 0:2 premagali s 3:2. Tudi drugi štajerski derbi v sezoni je pripadel vijoličastim, po en gol so Mariborčani dosegli v obeh polčasih in popravili slabo statistiko iz drugih polčasov (gol razlika 4:8, na kar šestih od devetih tekem so bili od nasprotnikov v drugem polčasu slabši, le na prvi tekmi s Celjem jim je uspelo obrniti rezultat), v katerih so bili v prvi četrtini sezone najslabša ekipa prve lige. Celjani so doživeli šesti prvenstveni poraz.

Maribor je bil v prve četrt ure tekme nevarnejši, znova se je hitro, že v 2. minuti, v priložnosti znašel Ognjen Mudrinski, njegov strel je vratar Florijan Raduha ubranil. V 14. minuti je za vodstvo gostiteljev gol dosegel Nino Žugelj, akcija se je začela z dobljenim skokom Mudrinskega na sredini igrišča, Marko Alvir je nato po hitrem prehodu v napad lepo podal do Žuglja, ki je bil natančen drugič v tem prvenstvu, prvenec je dosegel prav v prvem krogu proti Celju.

Andrej Petelinšek

Po vodstvu je bila igra manj dinamična, Alvir je tik pred polčasom zadel vratnico, njegov strel je blokiral Tamar Svetlin. V 58. minuti je za razburjenje na tribunah poskrbel sodnik Dejan Balažič, ki ni dosodil prekrška Žana Zaletela nad Markom Alvirjem, branilec Celja je podrl mariborskega napadalnega vezista, ki je imel prostor, da sam steče proti golu gostov. V 65. minuti je sledilo olajšanje v Ljudskem vrtu - za gledalce, ekipo in predvsem Ognjena Mudrinskega. Srbski napadalec je na tretji tekmi v vijoličastem, na kateri je zapravil več lepih priložnosti, dosegel prvenec za Maribor. Mudrinski je izkoristil napako celjske obrambe in z natančnim zaključkom postavil končni izid tekme.

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta