(FOTO) Vukušić prekinil štajerski niz, Olimpija prvič po šestih letih zlomila Maribor v Stožicah

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.06.2020 22:44

... in povišala prednost na vrhu lestvice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Tekme brez gledalcev ji očitno ležijo. Od marca 2014 je čakala Olimpija na ligaško zmago proti Mariboru v Stožicah. Če so bile takrat prazne tribune posledica navijaških izgredov, je za drugi večni derbi brez gledalcev poskrbela epidemija koronavirusa. En gol je bil dovolj, da so zmaji poskrbeli za prvi poraz večnih rivalov po prekinitvi, jih pahnili na tretje mesto na lestvici, sami pa na prvem lažje zadihali s štirimi točkami več od Celja in Maribora.
Najuspešnejši ekipi v državi v boju za prvo mesto, ob igrišču pa … morje praznih stolov! Skoraj po mesecu pokoronskega nogometa bi se na tako kuliso morali navaditi pa ne gre. Ne na derbiju. No, povsem komorno sinoči v Stožicah le ni bilo. Green dragonsi, navijači Olimpije, so zavzeli sever. Če ne smejo na svojo tribuno, bodo pa navijali za njo, so sklenile glave zeleno-belih ultrasov. Nekajkrat je zaropotalo s ploščadi ob največjem slovenskem stadionu. Dali so si duška s pirotehniko, topovski udari so v praznem avditoriju doneli še glasneje kot običajno. Leta gor ali dol, predsednik Milan Mandarić je zagotovo slišal vzklike, ki so mu jih namenili. Navijači niso niti malo navdušeni nad manevri prvega moža Olimpije, ki je na trenerski klopi namesto Safeta Hadžića ustoličil Dina Skenderja.

Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta