(FOTO) NK Maribor v Turčiji: "V takšni podobi premagamo vsakega"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
08.02.2020 19:33

Vijoličasti letošnjo misijo v Beleku zaključili z remijem proti slovaški Dunajski Stredi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grega Wernig

Še dobro, da na priprave niso prišli smučarski skakalci. Če bi ob Sredozemskem morju s kakšnim čudežem še lahko pričarali sneg, bi se pa orli na smučeh precej težje izognili drugi težavi. V Beleku že cel teden piha. Veter je zmotil tudi zadnjo nalogo nogometašev Maribora na osrednjem delu zimskih priprav. Ni bilo prijetno, se je pa vseeno igralo. Ugotovitev, ki se je v tem tednu pogosto ponavljala.
Ne veter, novica iz domovine je pokvarila jutro. Denis Klinar, ki je v začetku tedna zapustil priprave, je moral na operacijo kolena. Desni bočni branilec bo okreval dva meseca, do aprila trener Darko Milanič nanj ne bo mogel računati. Izven pogona sta še Jasmin Mešanović in Rene Mihelič, Jasmin Handanović je začel s treningi, Marcosa Tavaresa in Špira Peričića pa je vijoličasti strokovni štab namesto na tekmo poslal na trening, da bi bila čim prej pripravljena za največje napore.
Z Dunajsko Stredo so 15-kratni slovenski prvaki pristavili piko k letošnji turški misiji. Ekipa, ki je v slovaški ligi na tretjem mestu, po točkah pa je izenačena z drugouvrščeno Žilino, je izkoristila pomoč vetra v prvem polčasu. S prekrškom na robu kazenskega prostora ji je Maribor ponudil prosti strel. Eric Davis, bočni branilec iz Paname, je udaril natančno, veter pa je mimo Kenana Pirića odnesel žogo v mrežo.

Kenan Pirić je padel po prostem strelu
Grega Wernig
Gregor Bajde je podal za izenačenje.
Grega Wernig
Rudi Požeg Vancaš se je podpisal pod nov gol v vijoličastem.
Grega Wernig
Grega Wernig
Grega Wernig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta