(FOTO) Euro 2020: Hrvati in Angleži gredo naprej, Čehi pa tudi

VČ, STA
22.06.2021 23:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvati so zmago nujno potrebovali. 
Reuters

Nogometna reprezentanca Hrvaške je v zadnjem krogu skupine D evropskega prvenstva v Glasgowu nocoj premagala Škotsko s 3:1 (1:1) in si zagotovila nastop v osmini finala, Škoti pa so končali tekmovanje.

Hrvaška je na Hampden Parku bila boljši tekmec, to pa je tudi kronala z zmago. Povedla je v 17. minuti, ko je zadel Nikola Vlašić. Škoti so v 42. minuti prek Calluma McGregorja izenačili, v drugem delu tekme pa sta za veselje v taboru svetovnih podprvakov poskrbela Luka Modrić, ki je v 62. minuti mojstrsko zadel s strelom z 18 metrov, in Ivan Perišić, ki je bil v 77. minuti po kotu natančen z glavo.

"Srečni smo, da smo odigrali veliko tekmo in se uvrstili v drugi krog. Z igro na prvih tekmah nismo bili zadovoljni, a smo se popravili," je po tekmi izjavil kapetan hrvaške reprezentance Modrić. Mediji na Hrvaškem pa komentirajo, da so se Hrvati namučili, da so na igrišču zlomili Škote.

Hrvaška je tako za Anglijo zasedla drugo mesto v skupini, napredovala pa je tudi Češka.

Duel Hrvat Luka Modrić in Škot Callum McGregor
Reuters

Angleška nogometna reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva Češko sicer premagala z 1:0 (1:0) in si zagotovila prvo mesto v skupini D. Angleži se bodo v osmini finala pomerili z drugouvrščeno ekipo skupine F. A so Čehi tudi v osmini finala kot tretjeuvrščena ekipa in na tekmeca še čakajo.

Anglija in Češka sta se merili že v kvalifikacijah za letošnji Euro, podobno kot pred dvema letoma pa je bila v Londonu uspešnejša domača reprezentanca. Edini zadetek na tekmi je dosegel Raheem Sterling v 12. minuti. V osmini finala se bodo Angleži  pomerili z drugouvrščeno ekipo "skupine smrti", v kateri se za napredovanje borijo Francija, Nemčija, Portugalska in Madžarska. 

Wembley
Reuters

Poleg Anglije, Hrvaške in Češke so si napredovanje že zagotovile Italija, Belgija in Nizozemska kot zmagovalke skupin A, B in C, ter Wales, Danska in Avstrija kot drugouvrščene reprezentance v omenjenih skupinah.

Kot tretjeuvrščena v skupini A je napredovala tudi Švica. Napredovanje pa sta si s štirimi osvojenimi točkami zagotovili še Švedska in Francija, ki v skupinah E oz. F ne moreta končati slabše kot na tretjem mestu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta