(FOTO) En polčas dovolj za preobrat, Maribor do zmage proti Taboru

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
04.05.2021 18:40
Nogometaši Maribora v popotnico za nedeljski derbi v Stožicah pospravili tri točke proti sežanskemu Taboru
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hitro so vijoličasti sestavili preobrat.
Sašo Bizjak

Morda pa možnosti za skok nogometašev Maribora na prvo mesto v ligi le niso utopične. Vsaj za en dan so vijoličasti zaostanek za vodilno Olimpijo, s katero se bodo v nedeljo udarili v Stožicah, znižali na dve točki. En dober polčas ekipe Simona Rožmana je bil dovolj, da je v 32. krogu padel Tabor. Maribor je v Ljudskem vrtu slavil z 2:1.

Za Dina Stančiča se je tekma končala že v prvem polčasu, po trčenju z Blažem Vrhovcem.
Sašo Bizjak
Tabor je izkoristil svojo priložnost.
Sašo Bizjak

Če jih ni zbudil zaostanek, jih je očitno trenerjeva terapija med odmorom. Precej drugače je bil videti Maribor v drugem polčasu. Rožman je v igro poslal Roka Kronavetra in Felipeja Santosa, spremenjena enajsterica pa je začela nizati priložnosti. Jan Mlakar je imel v dveh minutah dvakrat izenačenje na desnici. Najprej ga je pred golom našel Jan Repas, nato ga je na zmenek z vratarjem poslal še Santos, a obakrat je dvoboj dobil poveljnik sežanske obrambe Jan Koprivec. 

Kar mu ni uspelo iz igre, je Janu Mlakarju z enajstih metrov.
Sašo Bizjak

No, tretje priložnosti pa si 22-letni napadalec ni pustil vzeti. Klemen Nemanič je v kazenskem prostoru igral z roko, Mlakar pa je z enajstih metrov zadel za izenačenje. Tabor je izgubil igrivost iz prvega polčasa. Če se je že dokopal do žoge, jo je hitro zapravil. In Maribor je to izkoristil. Santos je zrežiral še eno priložnost, v ogenj poslal Repasa, 24-letni vezist pa je z bližine ugnal Koprivca, odpeljal Maribor v vodstvo z 2:1.

Da poln izkupiček še ni v njihovi zbirki, sta vijoličaste opozorila rezervista Tabora. Zavit strel Antoina Makoumbouja je Jug preusmeril v vratnico, Marko Krivičič pa je odbitek, namesto v nebranjeno mrežo, poslal visoko čez gol. Vratnica se je zatresla tudi na drugi strani, Mlakar s strelom z desne strani ni povišal prednosti Maribora. Zapravljena priložnost na koncu ni bolela, Maribor je odbil polposkuse Tabora in ujel drugo zmago po zadnji trenerski rošadi.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta