Darko Milanič: V Mariboru nimaš časa tri tedne žalovati

Uroš Gramc Uroš Gramc
09.08.2019 20:59

Trener nogometašev Maribora ima recept za dvig z dna lestvice, a uresničiti ga ne bo lahko. Danes (ob 20.15) v Ljudskem vrtu v I. SNL gostuje Tabor Sežana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Težek poraz so nogometaši Maribora doživeli v sredo proti Rosenborgu, Norvežani so jim že pred torkovo povratno tekmo močno priprli vrata lige prvakov. Tega ne prespiš zlahka. "Ni bilo prijetno, sploh ker so nas kaznovali iz tega, na kar smo se pripravili - z goli iz prekinitev. Toda čim prej moramo obrniti pogled v prihodnost," je dejal steber obrambe Saša Ivković. "Športniki bodo vedeli, kako se po takšnem porazu počutimo ... Ampak pred nami je nova zgodba, v Mariboru nimaš časa tri tedne žalovati. Samo dan, drugi dan si že 'napaljen', tretji dan je treba zmagati. V našem poslu je zelo dobra stvar, da zelo hitro dobiš priložnost popraviti, razmišljati pozitivno," je dva dni kasneje razmišljal strateg vijoličastih Darko Milanič.

Martin Milec se je v sredo poškodoval.
Andrej Petelinsek

Prvi strelec bi moral biti del rešitve

Slab start v državno prvenstvo - so še brez zmage in predzadnji na lestvici - jim je naložil dodatno breme. "Po tekmah smo bili zadovoljni, točk pa ni bilo. Zato zdaj zahtevamo zmago, samo o njej razmišljamo. In potem, da naredimo serijo zmag," je do svojih varovancem neusmiljen pred današnjo tekmo 5. kroga (ob 20.15) s Taborom iz Sežane. Če bi jim udarec zadal še najmanj renomiran tekmec, novinec, ki se je med elito prebil skozi dodatne kvalifikacije ... O pogubnem scenariju pod Kalvarijo ne razmišljajo, že tako imajo dovolj skrbi. Kraševci so v prejšnjem krogu vzeli skalp Domžal, zdaj želijo novo, večjo trofejo. "Ujeli so jih po Evropi utrujene, izčrpane, razočarane. Direktni so, polni energije, delajo drug za drugega in takšne jih pričakujem v Ljudskem vrtu. Uspel jim je odličen start, imajo polet uvodnih tekem, kar je zelo pomembno. Moramo biti pripravljeni na njihovo hitrost, kvaliteto, napadalce z izkušnjami, ki imajo zraven igralce z vicem v igri, kilometrino," je tekmeca dobro prečesal Primorec na štajerski klopi.

Kenan Pirić
Andrej Petelinsek

Nadarjen med nadarjenimi

A iz Ljudskega vrta prihaja tudi nekaj slabih vesti. Na zadnji evropski tekmi sta se poškodovala Andrej Kotnik in Martin Milec. "Pri Kotniku ne kaže dobro za soboto in torek. Odstoten bo nekaj dni, mogoče teden, se pa ni uresničil strah, da ga bo vrglo iz igre za par mesecev. Tudi Milec je pri fizioterapevtu." Proti Taboru se mogoče odpre komu od igralcev, mariborski javnosti je še veliko dolžna najdražja okrepitev v tem poletju - Rudi Požeg Vancaš. Zelo nadarjen igralec, ki je prišel v sredino z veliko nadarjenimi, ga je ob bok drugim postavil Milanič.

Rudi Požeg Vancaš bo moral najti svoje mesto pod soncem, pravi njegov trener. 
Andrej Petelinsek

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta