Buffon noče v pokoj, še bi lovil rekorde: Še je ogenj v meni

ug
14.04.2020 10:59

Legendarni italijanski vratar, ki je 12-krat prejel nagrado za najboljšega v Serie A, pri 42 letih želi še podaljšati pogodbo z Juventusom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Gianluigi Buffon se je lani vrnil v svoj klub, Juventus, in z enoletno pogodbo želel postati igralec z največ tekmami v italijanski ligi. Trenutno je "le" zelo blizu temu, saj si ob prekinjeni nogometni sezoni zaradi pandemije koronavirusa vrh lestvice deli s Paolom Maldinijem (647 tekem). A pri 42-letih rokavic še ne namerava pospraviti, italijanski mediji pišejo, da legendarni nogometni vratar želi še za eno leto podaljšati pogodbo z moštvom portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda. Po nekaterih informacijah naj bi se to zgodilo, nato pa naj bi mu v Torinu ponudili novo delovno mesto, seveda ne na igrišču. 
V Carrari rojeni Toskanec, ki je kar 17 let branil za belo damo in se po enoletni avanturi v Parizu lani vrnil domov, bi moral začeti trenersko kariero v mlajših kategorijah kluba. Že nekaj časa se izobražuje za trenersko licenco. No, še pred tem bi rad izpolnil še neosvojeni cilj. Ob vrnitvi v Torino je prevzel vlogo drugega vratarja za Wojciechom Szczesnym, da bi morda vsaj s klopi osvojil ligo prvakov. V tej sezoni je sicer branil na sedmih tekmah italijanske lige in na eni v ligi prvakov. "Ne želim se še upokojiti, predobro se počutim za kaj takega. Ne želim se posloviti niti zaradi spoštovanja do otroških sanj. Morda bi bil trenutno lahko zadovoljen že, če bi branil v tretji ligi, toda v meni je še ogenj," je Gianluigi Buffon dejal za klubsko televizijo. Sicer pa legendarni vratar lovi še en rekord, do katerega mu še kar nekaj manjka. Marco Ballotta je zadnjo tekmo za Lazio pred dobrim desetletjem branil star 44 let in 38 dni, za kar bi Buffon potreboval še eno dodatno sezono. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta