(AVDIO in VIDEO) Podkast Večer v živo z Nejcem Volaričem: "Iz bolečine ustvarjamo novo, večje, boljše …"

Maja Furman
20.05.2021 18:00
Podkast Večer v živo vodi Maja Furman.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Pogovarjali smo se z Nejcem Volaričem, poslovnežem in avtorjem orodij in metod za osebno rast: Being meditacija, Kvantna manifestacija in Kvantna transformacija življenja. Razkril nam je tudi svoje razumevanje bolečine in zakaj iz nje vedno vznika novo, boljše, večje … Sam se je z veliko bolečino srečal že kot 9-letni deček, ko mu je umrla mama. Zaupal nam je tudi, zakaj je bila mamina smrt zanj nekakšno življenjsko transformativno darilo.

Podkastu prisluhnite na povezavi TUKAJ.

Nejc dobrodošli. Pravite, da vas je v otroštvu zelo zaznamovala mamina smrt. Hkrati ste jo razumeli tudi kot darilo, saj vas je usmerila na pot samoraziskovanja. Kaj to pomeni?

"Ko doživiš tako življenjsko preizkušnjo, si nehote prisiljen, da se soočiš s sabo. Ob mamini smrti so me prevevala različna čustva od jeze, žalosti, strahu, krivde itd. Težka čustva, s katerimi sem se moral soočiti, saj nisem imel druge izbire. To je tako, kot če te lovi medved; bežati moraš, čeprav nimaš energije za tek. Zaradi mamine smrti sem se že zelo zgodaj začel spraševati, kaj je sploh smisel življenja. Zaradi te izkušnje sem bil tudi drugačen od večine, vedno so me zanimale stvari, ki večine niso, kar me je zelo zaznamovalo. Vse skupaj me je pripeljalo na študij psihoterapije zakonskih in družinskih študij, kjer sem se ogromno naučil. Ves čas sem iskal odgovore in načine, kako se znebiti bolečine, ki sem jo nosil s sabo. Kasneje sem začel raziskovati in preizkušati različna orodja, ki so mi pomagala, da sem se najprej čustveno očistil in ohranjal konstanten nivo visoke vibracije. Raziskovanje življenja in njegovega smisla me spremlja že od najstniških let. Zdaj kreiram lastne programe in orodja, s katerimi ljudem pomagam, da postanejo kreatorji lastnih življenj in da znajo sami poskrbeti za svoje zdravje. K sreči smo zadnje čase priča dotoku informacij in znanj, ki so začela ljudi osvobajati. Posredovanje tovrstnih informacij ljudem je tudi moje poslanstvo. Vsa orodja, ki sem jih razvil, sem prej seveda preizkusil na sebi in na svoji poslovni poti. Ves čas sem izobraževal pri raznih menihih in ostalih duhovnih mojstrih po svetu. Skratka, mamina smrt me je pognala na pot samoraziskovanja. Ko sem bil otrok, nihče ni znal z mano predelati te travme, zato sem jo nosil s sabo kot nemir in žalost. Vsi imamo kakšno travmo, s katero se moramo soočiti in jo predelati. Zaradi svoje izkušnje lahko pomagam veliko ljudem."

Preizkusili ste veliko različnih duhovnih orodij in metod. Zakaj ste razvili svojo meditacijo, ki ste jo poimenovali Being meditacija?

"Ker sem se želel osvoboditi bolečine in notranje napetosti ter nemira, sem preizkusil več meditacij. Vse, ki sem jih prakticiral, so bile 'doing' meditacije, kar pomeni, da so bile zasnovane tako, da si med meditacijo ves čas nekaj počel; na primer izgovarjal določeno mantro, se koncentriral na dihanje itd., ves čas se je bilo treba truditi. Vse meditacije so sicer delovale, vendar do določene mere oziroma so čez čas izgubile učinek in tudi zagon. Cilj vsake meditacije je umiritev miselne aktivnosti. Ko prenehamo z miselno aktivnostjo, pademo v theta stanje, v katerem se telo umiri, misli ni, preveva pa nas občutek močne prisotnosti. To je zelo zanimiv občutek. Zdi se, kot da nimaš telesa, tudi misli ni, vendar še vedno obstajaš. Začutiš tisti del sebe, ki se mu reče bitje. Začutiš torej svoje bitje. Takrat veš, da si več od svojega telesa, da si več od vsega, kar čutiš. Začutiš, da si energija, da si neskončen in nesmrten. O tem stanju pričajo vsi sveti spisi. Ob spoznanju, kdo v resnici si, spoznaš, da smrti sploh ni. Umre samo fizično telo, energija pa ostane. Že iz fizike vemo, da se energije ne da izničiti, lahko se samo transformira. In to se ob smrti tudi zgodi."

V čem se torej Being meditacija razlikuje od ostalih?

"Kot sem že rekel, sem se pri vseh meditacijah trudil in trudil. In med eno tovrstnih meditacij sem si rekel: »Kaj bi se zgodilo, če bi se nehal truditi in bi samo bil?« Opustil sem ves trud, se sprostil in samo »bil«. In takrat je skozi mene stekla ogromna količina energije, ki sem jo občutil tudi kot mravljinčenje po celem telesu, ter se skozi moje telo razlila navzven, okoli mene. Kasneje, ko sem tovrstno meditacijo še večkrat prakticiral, sem spoznal, da je to zame najpreprostejša in najučinkovitejša oblika meditacije."

Več vsebine vas čaka v podkastu Večer v živo.

Pogovor je vodila Maja Furman. Spremljajte dogodke Večer v živo na spletni strani www.vecer.com/vzivo.

Podkastu prisluhnite na povezavi TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta