(ANKETA) Nekdanji nogometaši razdeljeni med Italijo in Anglijo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.07.2021 06:00
Znana imena slovenskega nogometa so pokomentirala dosedanji del Eura in kaj pričakujejo od finala
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
REUTERS
Urška Polanc

Robert Koren: "Med reprezentancami, ki so me presenetile, je Danska, ki je igrala zelo dober nogomet. Tudi Češka in Madžarska sta dokazali, da sta zasluženo igrali na prvenstvu. Kakovost igre je na visoki ravni, koronavirus, kot kaže, nogometašem ni pustil večjih posledic. Razkorak v kakovosti igre med 'slabšimi' in 'boljšimi' reprezentancami je vedno manjši, ni več lahkih tekem, kar je dobro za nogomet. Italija in Anglija sta prikazali za spoznanje več od drugih, njuna igra temelji na čvrsti in gibljivi obrambi, zato sta dobili malo golov. V finalu pričakujem zanimivo in kakovostno igro. Glede na to, da sem igral v Angliji, bolj pozorno spremljam angleško reprezentanco, tudi pri srcu mi je bolj kot druge, zato upam, da bo osvojila naslov."

Mladen Rudonja
Robert Balen

Mladen Rudonja: "Finale med Anglijo in Italijo sem si želel že pred prvenstvom. Gre za reprezentanci, ki na prvenstvu igrata odličen nogomet, ki sta imeli najmanj nihanj v igri in si zaslužita, da bosta odločali o prvaku. Z igro so me presenetile Avstrija, Madžarska in Danska, veliko manj, kot sem pričakoval, pa sta pokazali reprezentanci Nemčije in Francije. V finalu dajem prednost Angležem. Že dolgo niso bili tako blizu vrhunskemu dosežku. Po mojem mnenju imajo najbolj kakovostno ekipo doslej. Igralci so mladi, premorejo velik potencial, ki bo prišel do veljave v prihodnjih letih. Sojenje na prvenstvu je dobro, k temu prispeva tudi var. A bodimo realni; var je človek, saj ta na koncu odloča o nekem 'spornem' primeru."

Andrej Petelinsek

Miran Pavlin: "Kakovost igre je na zelo visoki ravni in tudi gledljiva je. Koronavirus kot da ni vplival na nogometaše, saj so telesno zelo dobro pripravljeni. Reprezentance, ki so prikazovale najboljše igre, so zasluženo napredovale, nekatere so tudi presenetile, kot denimo Danska, razočarala pa je Nemčija. Uvedba vara kot pomoč sodnikom je dobrodošla, a se po mojem mnenju sodniki premalokrat odločijo za ogled spornih trenutkov. Veliko je bilo tudi neodločenih rezultatov, o napredovanju so odločali kazenski streli, ti pa so, kot vemo, loterija. Tudi avtogolov je bilo nekaj; so posledica vročine, utrujenosti in manjše zbranosti nogometašev, a tudi novih žog, ki 'čudno' letijo. Anglija in Italija sta se zasluženo uvrstili v finale, moji favoriti za naslov pa so Italijani."

Martin Pregelj: "Če bi imeli VAR, bi bilo pritožb nad sojenjem zagotovo manj, dokler ga nimamo, moramo verjeti, da sodniki sodijo pošteno."
Rene Gomolj

Martin Pregelj: "Presenečenje zame je bila predvsem igra Danske in žal mi je, da se ta reprezentanca ni uvrstila v finale, s čimer pa ne želim zmanjšati uspeha angleške reprezentance, ki je z zmago proti Danski napredovala. Zame je bila favoritinja Belgija, tudi od Nemčije sem pričakoval več, presenetila pa me je Avstrija. V finalu bo zelo zanimivo. Navijal bom za Italijo; igra kakovosten nogomet, po mojem najboljšega na prvenstvu. Igra Italijanov ni obrambno naravnana, kot smo je bili vajeni. Je tudi napadalna in to jim prinaša uspehe. V finalu bo odločalo tudi to, katera ekipa bo imela bolj spočite igralce in katera bolj utrujene. Prvenstvo je zelo izenačeno, kar kaže tudi veliko podaljškov, o kazenskih strelih pa se tako ve, da pri njihovem izvajanju odloča tudi sreča."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta