Švicarski Geberit v Rušah že vrsto let razvija mlade talente

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
09.02.2023 12:00

Odlična lokacija, programi vajeništva za mlade, možnost študentskega dela, nagrajevanje, skrb za zdravje zaposlenih in možnosti kariernega razvoja. Vse to nudijo v uglednem mednarodnem podjetju Geberit.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sodobna tovarna Geberit proizvodnja d.o.o. v Rušah
Geberit d.o.o.

Izbira poklica je za mlade pomembna življenjska odločitev in dejstvo je, da je odločitev za tehnični poklic ena od boljših odločitev. Če je včasih veljalo, da je delo v predelovalni industriji težko in »umazano« je danes povsem drugače. Delo je podprto z digitalizacijo, avtomatizacijo in robotiko. Zato so v industriji danes velike priložnosti za rast in razvoj prav vsakega zaposlenega.

Vajeništvo v Geberitu – mentorski program, štipendija in zaposlitev

Geberit že peto leto v sodelovanju s TŠC Maribor in Gospodarsko zbornico Slovenije uspešno izvaja program vajeništva, za pridobitev srednje poklicne izobrazbe smeri oblikovalec kovin – orodjar. V podjetju jim zagotavljajo ustrezno okolje, kjer se vajenci lahko usposabljajo, in usposobljenega mentorja, ki skrbi zanje. Vajencem ponujajo poleg vajeniške nagrade tudi kadrovsko štipendijo, ki jim po šolanju omogoča zaposlitev. Štipendisti lahko na višino štipendije vplivajo tudi z učnim uspehom, za katerega so še posebej nagrajeni.

Dva vajenca, ki sta že zaključila ta program, sta se v podjetju tudi zaposlila in že samostojno opravljata ta poklic. Nekateri izmed njih so se odločili tudi za nadaljevanje šolanja za pridobitev višje izobrazbe, kar podjetje podpira tudi s sofinanciranjem šolnine in prilagoditvijo delovnega časa. Za šolsko leto 2023/2024 imajo v Geberitu še prosta mesta za vajence v programu orodjar – oblikovalec kovin.

Vajeništvo v Geberitu je zelo privlačno za mlade
Geberit d.o.o.

Od študentskega dela do vodstvenega delovnega mesta

Geberit nudi dijakom in študentom programov s področja mehatronike in strojništva ter drugih tehničnih poklicev opravljanje obveznega praktičnega izobraževanja. Mladi na praksi pridobijo pomembna znanja, izkušnje in spoznajo realne razmere ter zahteve dela. Študentom v Geberitu poleg prakse nudijo tudi mentorsko podporo pri izdelavi diplomskih ali magistrskih nalog ter individualne karierne načrte za njihov razvoj v podjetju. Vsako leto pa v Geberitu tudi razpišejo Program razvoja talentov s področja strojništva za bodoča vodstvena delovna mesta (ODP).

Timotej Krampl, 3. letnik smeri Mehatronik operater na TŠC Maribor
Geberit d.o.o.

»Za možnost opravljanja prakse v Geberitu sem izvedel na šoli in takoj me je pritegnilo delo v uglednem in mednarodnem podjetju. Po opravljeni obvezni praksi sem vsako leto nadaljeval delo pri njih preko študentskega servisa, da sem se lahko še boljše spoznal z delom v vzdrževanju in kakšne odgovornosti ima mehatronik. Ob tem pa sem tudi nekaj zaslužil. Prav tako smo s sodelavci odlična ekipa, tu se dobro počutim. Zdaj sem v zadnjem letniku in svojo karierno pot si želim nadaljevati v Geberitu.«

Vas zanima delo v Geberitu?

Uspeh Geberita danes soustvarja več kot 12.000 zaposlenih v več kot 40 državah po vsem svetu. Med njimi so strokovnjaki z znanjem, izkušnjami, veščinami in idejami, prizadevni zaposleni z veseljem do dela, ki v Geberitu razvijajo svoje talente. Med njimi ste lahko tudi vi.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?