MOJ USPEH

Poskrbite za varno poslovanje

Temelje uspeha slehernega podjetja danes predstavlja urejeno, učinkovito, zanesljivo in predvsem varno poslovno okolje. Tako tisto analogno kot digitalno. Kako pa vi skrbite zanj? Zaupajte ga strokovnjakom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matic Grobelšek, direktor za poslovni trg v A1 Slovenija
A1

Mnoga podjetja nimajo lastnih IT-oddelkov in strokovnjakov, kljub temu pa želijo digitalizirati svoje poslovanje. To najlažje storijo z najemom IT-storitev pri zunanjem ponudniku in predajo IT-okolja v upravljanje. S tem več kot le razbremenijo zaposlene, ki se ukvarjajo s tehnološkimi izzivi, kot so vzdrževanje računalnikov in tiskalniških naprav, nameščanje programskih popravkov in posodobitev, vzpostavitev in vzdrževanje (žičnega in brezžičnega) omrežja, integracija oblačnih storitev, postavitev e-poštnega strežnika, spletne strani podjetja in še bi lahko naštevali … Ti izzivi namreč zahtevajo obilo znanj in izkušenj. Kaj pa, če bi lahko vse našteto dobili na enem mestu?

Prav to so imeli v mislih tudi v podjetju A1 Slovenija, ko so oblikovali novo ponudbo storitev za poslovne uporabnike. Kot telekomunikacijski operater ne obvladajo le fiksnih in mobilnih povezav, temveč nudijo tudi storitve t. i. kibernetske varnosti na ključ, varnostnega kopiranja podatkov ter postavitve poslovnega okolja v oblaku.

IKT je več kot IT

»Zavedamo se, da danes podjetja vse težje skrbijo za svoja IT-okolja, saj zaposleni uporabljajo ogromno naprav, sistemov in aplikacij, ne le v podjetju, temveč tudi doma in na poti. Ni pa dovolj, da vse te točke zanesljivo povežemo, treba jih je tudi ustrezno zavarovati. In po možnosti še ustrezno sestaviti v učinkovito celoto,« pravi Matic Grobelšek, direktor za poslovni trg v A1 Slovenija, ter dodaja: »Po tej plati smo telekomunikacijski operaterji primernejši partnerji podjetij od sistemskih integratorjev, saj pri nas resnično lahko dobijo vse na enem mestu.«

Kot specializiran ponudnik storitev za področje IKT lahko A1 Slovenija prevzame celotno digitalno okolje podjetja v upravljanje. Poleg zagotavljanja celovitih IT-storitev implementacije, integracije ter vzdrževanja strojne in programske opreme podjetjem ponuja tudi storitvi Kibernetska varnost na ključ in A1 Cyber Backup, ki sta izjemno priljubljeni, saj v digitalni krajini nevarnosti za podjetja ne manjka.

A1 Cyber Backup
A1

Ponudnik, ki je kos nalogi

Odlične večletne izkušnje z IKT-storitvami podjetja A1 Slovenija ima podjetje Mikro+Polo iz Maribora.

»Z A1 Slovenija sodelujemo že daljše obdobje. Začeli smo s klasičnimi telekomunikacijskimi storitvami, hitra rast poslovanja pa je botrovala povečani potrebi po dodatnih kadrih za zagotavljanje ustrezne IT-podpore. Ocenili smo, da bo učinkoviteje, če določene segmente IT-infrastrukture prepustimo v upravljanje specializiranemu ponudniku – posebno to velja za zagotavljanje kibernetske varnosti. V A1 Slovenija so se izkazali z odzivnostjo, visoko ravnijo znanja in celovitim pristopom k varovanju našega digitalnega okolja. Z njihovo pomočjo smo opravili tudi celovit pregled ustreznosti in optimalne postavitve IT-infrastrukture in identificirali precej možnosti za optimizacijo ter v nadaljevanju povečali učinkovitost dela zaposlenih in zmanjšali stroške IT-okolja,« je povedala Andreja Zimič, vodja oddelka IKT podjetju Mikro+Polo d.o.o..

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?