Podravsko podjetje leta 2021: Katero podjetje bo nasledilo Ledinek Engineering

Mitja Sagaj
12.09.2022 05:30

Bralci Večera boste lahko izbirali med petimi nominiranci za laskavi naslov najboljšega v regiji. Z današnjim dnem so odprte tudi prijave za naj zaposlovalca Podravja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najboljše v regiji bomo letos razglasili v četrtek, 20. oktobra.
Sašo Bizjak

Colby, Comtron, Impol, Perutnina Ptuj in Tovarna olja GEA so letošnji nominiranci izbora Podravsko podjetje leta 2021, za katere lahko glasujete bralci Večera. Uredništvo časnika Večer v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico in Prvo bonitetno agencijo - EBONITETE.SI že šesto leto zapored izpostavlja in nagrajuje najbolje v regiji, podjetjem, ki jih v kategorijah mikro in malo podjetje leta, srednje podjetje leta in veliko podjetje leta, pa se vsako leto pridružuje tudi naj podjetje Podravja po izboru bralk in bralcev Večera. Lani je bilo to hoško podjetje Ledinek Engineering, ki ga je za naj srednje podjetje izbrala tudi strokovna komisija. Čez nekaj dni bo mogoče glasovati za letošnje nominirance, že danes pa odpiramo prijave za kategorijo naj zaposlovalca (več v okvirju). Vse zmagovalce bomo razglasili na slavnostni prireditvi 20. oktobra.

Ljubitelji videoiger, kot so na primer tudi legendarne Call of Duty, Dragon Ball in Pro Evo Soccer, se morda niti ne zavedajo, da jim vse te igre v regijo prinaša Colby. Podjetje je od ustanovitve leta 1993 preraslo v enega vodilnih distributerjev zabavnih izdelkov v jadranski regiji. Po prevzemu s strani družbe ComputerLand Group v letu 2017 je Colby del najbolj uspešne distribucijske skupine v jugovzhodni Evropi.

Comtron, eno vodilnih računalniških podjetij v Sloveniji s sedežem v Mariboru, je svojo dejavnost inženiringa, vzdrževanja in svetovanja s področja informacijskih, računalniških, omrežnih in komunikacijskih sistemov ter razvoj lastnih poslovnih programskih in spletnih rešitev v zadnjem času dopolnilo s širitvijo v nov segment električne mobilnosti s serijo električnih koles in dodatkov zanje pod blagovno znamko Econo, predvsem pa podjetje v Mariboru proizvaja tudi lastne polnilne baterije in je v lanskem letu za petino povečalo svoje prihodke.

Impol je fleksibilno, inovativno in v razvoj usmerjeno podjetje za predelavo aluminija v vrhunske polizdelke. Svoje temeljne konkurenčne prednosti - prilagodljivost in vsestranskost - spretno izkorišča pri snovanju in proizvodnji širokega spektra izdelkov in polizdelkov, ki zadovoljujejo potrebe raznovrstnih industrij. Impol proizvaja tako stiskane kot valjane polizdelke iz aluminija, lastna livarna in sodobni laboratoriji za testiranje zlitin in izdelkov pa so velika prednost na trgu, saj omogočajo fleksibilnost in hitro implementacijo novosti glede na potrebe posamičnih industrij. Impol je z več kot milijardo prihodkov v letu 2021 (ti so za polovico presegli tiste iz leta 2020) z naskokom največje podjetje v podravski regiji.

Perutnina Ptuj je mednarodna skupina podjetij z več kot 3700 zaposlenimi v sedmih državah, kjer ima šest proizvodnih obratov in s tremi trgovskimi podjetji. Podjetje sodeluje z več kot 500 kooperanti, ki redijo brojlerje v naravnem okolju. Svoje izdelke prodaja v več kot 20 državah po vsem svetu, kjer jih vsak dan uživa dva milijona potrošnikov. Tudi v času koronavirusa je podjetje povečalo tako prihodke kot čisti poslovni izid in število zaposlenih, svojo vizijo pa uresničuje tudi z inovativnostjo, ki temelji na 110-letni tradiciji.

Tovarna olja GEA je danes vodilna oljarna in edina rafinerija jedilnih rastlinskih olj v Sloveniji. Poslovanje podjetja temelji na visokokakovostnih in zdravju prijaznih proizvodih, ki celovito zadovoljijo življenjske potrebe ljudi po rastlinskih maščobah in dopolnilni prehrani. Podjetje proizvaja in trži izdelke pod uveljavljenimi in uspešnimi blagovnimi znamkami Gea, Gea bio, Zvezda, Cekin in Sončni cvet. Nosilni proizvodi so rastlinska olja, majoneze, solate, omake, ocvrta čebula in krmne komponente. Poleg domačega trga, kjer ima Gea visok tržni delež, so vse večji izziv poleg balkanskih trgov tudi trgi po Evropi in Aziji, ki pomagajo rasti tako prihodkom (ti so v letu 2021 porasli za 50 odstotkov) kot poslovnemu izidu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta