zadnje objavljene

pogledi

več
Aleksandra Berberih Slana, nekdanja direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor

mnenje

več

MOJ USPEH

Petletna Ptujčanka med najboljšimi na svetu v hitrostnem računanju

STA, A.L.
02.12.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na tekmovanju z abakusom je rešila več kot 25 računov v treh minutah in kot rešitev zapisala dvomestni rezultat, pri tem pa ni naredila skoraj nobene napake, so sporočili iz Mestne občine Ptuj.

Na osmem mednarodnem tekmovanju v Dubaju je sodelovalo več kot 2000 otrok iz 16 različnih držav. Tekmovanja se je tokrat udeležilo največ tekmovalcev iz Slovenije doslej, kar 31.

Sia se je na tekmovanje pripravljala dober mesec in pol, z mamo pa sta skupaj izračunali več kot 6000 računov. Zato je kar nekaj primerov še ne prvošolka izračunala kar na pamet.

Program deluje v 44 državah sveta

"Za nas je to nepozabna izkušnja. Verjamem, da pred nekaj časa Sia nikakor ne bi bila pripravljena sama odkorakati med takšno množico ljudi in odpisati, se hkrati osredotočiti na izpitno polo. Brainobrain je čudovit program, ki ga z veseljem obiskujemo in nam je zelo pomagal pri razvijanju samozavesti," je po prihodu domov povedala Siina mama Biserka Erhatič.

Inštitut Brainobrain, nosilec dveh Guinnessovih rekordov, je eden od vodilnih na svetu na področju celostnega razvoja mladih genijev s pomočjo programa računanja na abak in treninga mentalne aritmetike.

Brainobrain program za razvoj sposobnosti in spretnosti otrok je desetstopenjski tečaj abaka za otroke, stare od štiri do 14 let, ki je usmerjen v izboljšanje njihovih umskih sposobnosti, življenjskih veščin in spretnosti NLP, kar zagotavlja celosten razvoj možganov v zelo zgodnji mladosti.

Program deluje v 44 državah sveta, v Sloveniji je prisoten od leta 2014. Trenutno imajo 16 uspešno delujočih franšiznih centrov in več kot 900 aktivno vpisanih otrok.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?