(INTERVJU) Simon Franko: V Evropi žal mislimo, da čokolada pade z vijolične krave, lešniki pa skupaj z njo

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
27.06.2022 05:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Franko:
"Kot človeštvo živimo v vseh pogledih boljše in bolj zdravo kot kadarkoli v zgodovini človeštva. Danes na svetu živi več ljudi, kot jih je kadarkoli umrlo."
Simon Franko: "Kot človeštvo živimo v vseh pogledih boljše in bolj zdravo kot kadarkoli v zgodovini človeštva. Danes na svetu živi več ljudi, kot jih je kadarkoli umrlo."
Robert Balen
"Delal sem marsikje in ljudje so si zelo podobni, zelo podobno razmišljajo. Pravkar sem se vrnil iz Bakuja, in če bi me zgolj postavili tja, niti slučajno ne bi mogel reči, da sem v Azerbajdžanu, v muslimanski državi. Hrano naročiš v angleškem jeziku kot v Ljubljani. Strah pred svetom in drugačnostjo ljudi, prepričanje, da smo pametnejši od drugih, tega ne priznavam, to je napačno. Delal sem v Iranu, s kolegi sem se pogovarjal o istih rečeh kot tukaj. Tudi kupci pričakujejo povsod enako. Moramo temeljiti na znanju in razvijati radovednost mladih in jim pomagati, da delajo stvari, ki jih zanimajo."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta