Avtomobili Google Street View so znova v Sloveniji. Kje jih je mogoče opaziti?

M. S.
17.03.2022 11:45

Glavni namen vnovičnega obiska je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest znotraj Google Street View, ki je priljubljena funkcija Google Zemljevidov (Google Maps).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Google Street View redno posodablja, saj ugotavlja, da se infrastruktura nenehno razvija, mesta rastejo, ulice se spreminjajo.
Google

Google Street View avtomobili so ponovno v Sloveniji in bodo obiskali številna mesta. Poleg večjih slovenskih mest (Ljubljana, Maribor in Kranj) jih bo mogoče videti tudi v manjših mestih (med njimi tudi v Kranjski Gori, Kočevju, Ptuju, Velenju, Črnomlju, Trbovljah in drugod). Glavni namen ponovnega obiska je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest znotraj Google Street View, ki je priljubljena funkcija Google Zemljevidov (Google Maps).

Uporabniki lahko zahvaljujoč Google Street View virtualno obiščejo številna slovenska mesta, gradove in dvorce, pa tudi naravne znamenitosti. Street View, ki je v Sloveniji na voljo že 15 let, se redno posodablja, saj Google ugotavlja, da se infrastruktura nenehno razvija, mesta rastejo, ulice se spreminjajo.

V Googlu poudarjajo, da spoštujejo varovanje zasebnosti; pred vsako objavo zbranih Street View posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo, s katero zamegli obraze oseb in registrske tablice, zato jih ni mogoče identificirati. Posnetki Street View vključujejo le javne nepremičnine in zasebna območja, za katera ima podjetje izrecno dovoljenje za fotografiranje. Street View omogoča tudi naknadno odstranitev posnetkov, ki jih lahko uporabniki prijavijo s klikom na gumb "Prijavi težavo" v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka, kjer lahko zahtevajo zameglitev svoje hiše, avtomobila ali sebe ter označijo neprimerne ali občutljive posnetke za pregled in odstranitev.

Street View je priljubljena funkcija Google Zemljevidov in je na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike. Na voljo je na namizju osebnih računalnikov in na mobilnih napravah, vključno z Google Earth.

Če želite še več informacij o tej funkcionalnosti in načrtu vožnje avtomobilov Google Street View avtomobilov, jih dobite na tej povezavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta