Državljani, prevzemimo odgovornost

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
13.08.2017 19:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Spoštovana župan Bleda Janez Fajfar in šef Turizma Bled Matjaž Berčon.
V medijih, tudi tujih, kot je Al Jazeera Balkans, prebiram, da imate s kolegi iz Bohinja tako resne težave s turizmom, da sta se morala pred to nevarno epidemijo začasno umakniti na varno – v Dalmacijo in celo v Anglijo. In da ste zaradi tega tudi sodržavljane pozvali, naj se v poletnih mesecih izognejo našemu turističnemu biseru in ponosu. Prav nič se vam ni treba sedaj opravičevati, kot berem, da so vas v domovini narobe razumeli. Za razliko od tistih, ki so soodgovorni za zadnje ekološke nesreče v naših krajih, ste ravnali prav in odgovorno. Res je, lahko bi tudi sokrajane opozorili, naj ne zapuščajo svojih domov in se tako zaradi možnosti okužb odpovejo javnim prostorom, ampak … Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve, pravi predsednik vlade.
Če drži, da že razmišljate o uvedbi dnevnih kvot, o višjih cenah parkiranja in podobnih represivnih ukrepih, bom vaš predlog kot zavedni Slovenec, ki ljubi tehnične ovire, seveda spoštoval. Še več, v bistvu se ne bom nikoli več odpravil na Bled in morda naprej proti Bohinjski Bistrici, Bohinju, Voglu, Triglavskim jezerom, Domu na Komni ali Pokljuki. Gojzarje bom obul zgolj še ob posebnih priložnostih. Da bi tujci zaradi mene na odseku med gorenjsko avtocesto in Bledom čakali več kot pol ure, je nedopustno in niti najmanj državotvorno. Tega se za razliko od tistih, ki samo jamrajo na družbenih omrežjih, zelo dobro zavedam. Državne in lokalne oblasti so v zadnjih letih naredile preveč za razvoj trajnostnega turizma v vaših krajih - McDonalds v Lescah je pravi alpski biser, da bi to sedaj neodgovorni Slovenci – iz zavisti, kakopak – čez noč uničili. Za to, da ste z bohinjskimi kolegi komaj kos povečanemu povpraševanju v vaših krajih, kot pravite, niste prav nič krivi, odgovornost za to morajo prevzeti državljani. Sta morda slišala tistega blejskega kočijaža, ki je pred dnevi v poročilih komercialne televizije razlagal, da prevaža večinoma slovenske goste!?

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta