Z njenimi hiškami se igrajo otroci v Ameriki, Avstraliji in na Kitajskem

Katarina Trstenjak
03.03.2019 05:00

Umetnico restavratorko Evo Kancler iz Starš tačas najbolj zaposluje izdelovanje ročno izdelanih, estetsko dovršenih lesenih hišk vseh vrst. Talent za umetniško ustvarjanje je podedovala po očetu, a brez vaje in volje do dela, tudi talent ne pomaga, pove iz izkušenj. Mladi si morajo upati vstopiti na tuji trg, kar je danes z raznimi omrežji veliko lažje kot pred leti, še opogumlja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za idejno zasnovo lesenih hišk je zaslužna Eva, na pomoč pa ji priskočita še sestra in oče.
Tina Zalokar

Za tiste, ki Evo Kancler poznajo, ni bilo prav nobeno presenečenje, da je tudi ona svoj poklic našla v umetnosti. Že v otroštvu je kazala ustvarjalnost in umetniško žilico, ne nazadnje je njen oče Franc v Staršah dobro znan lokalni slikar in tudi restavrator. A našla je svoj izraz, ustvarja v koraku s časom. Akademska restavratorka predstavlja pod znamko ArtEva portrete, domišljijske oziroma abstraktne slike in stenske poslikave. Poleg tega izdeluje unikatne lesene tablice z otroškimi imeni in majhne lesene hišice.
"Najbolj uživam, ko se lahko izrazim z barvami, linijami in različnimi materiali. Predvsem kombinacija različnih materialov mi daje vedno nove izzive, kako ustvariti harmonijo," pravi mlada ustvarjalka. Z leti se je njen interes za različne tehnike, materiale in umetniške zvrsti spreminjal, razlaga. "Vsakih nekaj let dodam novo dejavnost, ki nastane iz inspiracije, ko kje vidim kak zanimiv izdelek in me tako prevzame, da moram potem to tudi sama poskusiti. Vendar to uporabim zgolj kot idejo, saj vedno v vsak izdelek vložim svojo kreativnost in ga naredim po svojih zamislih. Velikokrat se zalotim, kako v trgovinah z najrazličnejšimi artikli najdem idejo, kaj bi lahko uporabila v svojih izdelkih. Tako na primer kakšna zapestnica postane noga miniaturne mizice in tudi lesena špina, po domače špala, dobi novo vlogo, kot ogrodje za miniaturni šotor."

Potovalna različica igralne hiške
Little Houses by Arteva
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta