Voditelj na TV Maribor: Polje, hrib in reka zaznamujejo Štajerca

Katarina Trstenjak
27.04.2020 07:01

Marsikdo se z njim zbuja, saj že več let na nacionalni televiziji, v regionalnem studiu Maribor, vodi oddajo Dobro jutro. Sicer pa Andrej Geržina z družino domuje v Loki, kjer je tudi odraščal. Medicinskega tehnika po izobrazbi je televizija prevzela precej zgodaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V prostem času sprostitev najde na manj znanih poteh ob Dravi.
Urška Slakonja

"Morda celo prehitro, ker na začetku mladega človeka pred kamero žene predvsem želja po kazanju. Vsebina je bila na drugem ali tretjem mestu. Še pred njo pa zabava. Prvo oddajo sem vodil pri 18 letih na Net TV. Vsak teden sva z Miho Pozebom po ulicah iskala ljudi, ki bi tisti trenutek šli na letalo in na dopust. Po tej avanturi sem pol leta opravljal pripravništvo kot tehnik zdravstvene nege. Na oddelku sem v sobi spoznal tudi bodočega mentorja in šefa, ki me je povabil, da po opravljenem strokovnem izpitu pridem na govorne vaje na TV Maribor. In tako sem že čez nekaj mesecev pristal v uredništvu oddaje Dobro jutro," svojo televizijsko pot opisuje 36-letni televizijec.

​Politike se izogibajo

Raje kot na terenu je v studiu. "Štiri stene, luči, kamere, sobna temperatura in primerna vlaga. Kaj še hočeš lepšega. In to, da je v živo. Ni prostora za napake, če pa se že kakšna zgodi, se moraš hitro odločati in narediti pravo potezo. To je adrenalin in izziv. Tudi kemija z gostom je popolnoma drugačna, kot če je stvar posneta vnaprej. Rad ima adrenalin, ki požene kri po žilah," razlaga voditelj. Vsebin za oddajo imajo zmeraj dovolj, politike se izogibajo v velikem loku. "To so teme, ki govorijo o nekem življenju v nekem času in prostoru in so velikokrat bolj realen odraz družbenega življa kot to, kar vidimo ob 19. uri v osrednjih informativnih oddajah," dodaja Geržina.

Vodi tudi marsikatero prireditev.
Borut Očko
V mariborskem studiu s kolegom Matejem Korošcem leta 2009
TV Slovenija

​V prostem času kitara

V prostem času pa Geržina rad poprime za kitaro, če je družba prava, pa zraven tudi zapoje. Ob koncu koronskega spletnega pogovora je beseda nanesla še na domačo občino in kraj. "Ker imava s partnerko Urško dva majhna otroka, se mi zdi takšno okolje veliko bolj primerno za odraščanje in kasnejše življenje, ko se umiriš.
Ob Dravi je nešteto malo znanih poti, ki so odlične za sprehode in umiritev. Občina Starše je z ureditvijo Dravske kolesarske poti pridobila ogromno možnosti za razvoj turizma. Ljudje se vozijo s kajaki po Soči. Zakaj se ne bi tudi po Dravi? Ljudje plačajo, da spijo v lesenih kolibah. Menim, da smo jim v naši občini sposobni ponuditi boljše in več. V Zlatoličju se trudijo obuditi zlatokopstvo, kolesarska pot je lani dobila drugi sloj peska, društva se trudijo ohranjati tradicijo tradicionalnega življenja v panonski vasi. Pogrešam pa entuziazem, odprte glave, ideje, liderja," še razmišlja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta