(VIDEO) V Juriju ob Pesnici pripravili progo za smučarski tek, vabijo na tekmo rekreativcev

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.02.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neutrudni pripravljavci proge za smučarski tek v Juriju ob Pesnici.
Ssk Jurij

Minulo soboto je bila v Juriju ob Pesnici delovna akcija. Vaščani so se zbrali zgodaj popoldne, ko so bile temperature najvišje ta dan, termometer je kazal nekaj stopinj nad lediščem. Z lopatami in tudi s traktorjem so na dele proge za smučarski tek zmetali sneg, po progi pa se zapeljali s teptalnikom Smučarsko-skakalnega kluba Jurij. Vse za to, da bi snežna podlaga v dneh do tekme rekreativnih smučarskih tekačev to nedeljo čim bolj pomrznila.

Kot nam je prišlo na uho, je smučina za klasično tehniko ledena, sneg pa še nekaj časa na progi v Juriju ob Pesnici ne bo skopnel zaradi senčne lege ali sovine, če uporabimo izraz Jurčanov.

Ssk Jurij

V nedeljo, 12. februarja, se bo tekma začela ob 13. uri, prijave pa bodo organizatorji iz Smučarsko-skakalnega kluba Jurij zbirali na kraju dogodka. Tekmovalci bodo v zameno za prijavnino prejeli hrano in pijačo, najboljši se bodo domov odpravili s pokalom v roki.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?