(VEČER V ŽIVO) Spletna zvezda, župnik Martin Golob: ''Zdaj drugim delam božič''

Maja Furman Maja Furman
04.12.2019 10:13

Martin Golob je prava spletna zvezda. Je župnik, ki s svoje »video prižnice« nagovarja več kot 100 tisoč gledalcev, predvsem mladih. Njegova razmišljanja o življenju in veri so navdihujoča, sveža in srčna. S svojim načinom delovanja razbija stereotipne predstave o župnikih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

S svojo iskrivo energijo bo z nami na predbožičnem Večeru v živo 12. decembra 2019 v Mariboru. Praznično vzdušje bodo z duhovnimi pesmimi obarvali tudi člani Mešanega pevskega zbora Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška iz Maribora. Boste z nami?
{embed_youtube}https://youtu.be/vTOH_BrYh3g{/embed_youtube}
Gospod Golob, ste župnik iz Bohinja, širša Slovenija pa vas je spoznala preko vaših posnetkov na Youtube kanalu (t.i. vlogov). Zaradi načina, kako nagovarjate gledalce, niste običajne župnik. V svojih razmišljanjih ne nagovarjate samo vernikov, ampak tudi tiste, ki sicer ne hodijo v cerkev … Ste pričakovali tak uspeh in priljubljenost?
Ne, priznam, nisem ju pričakoval, čeprav sem bil v svojih krogih vedno lepo sprejet. Težko si priznam, da sem slaven, prepoznaven … slaven je nekdo, ki izda neko ploščo, naredi nek hit … tak človek je slaven. No, jaz sem prepoznaven. Moja dolžnost je, da govorim, dolžnost vsakega kristjana je, da pričuje. Jaz ne počnem nič revolucionarnega, moja dolžnost je širiti veselo oznanilo, zato sem duhovnik. Saj nisem duhovnik zato, da se bom v farovž zapiral, to je brez veze. Vlogat sem začel na vabilo Aleteie, nastal je prvi vlog in res si nisem mislil, da bo imel toliko ogledov. Na račun vloganja sem prejel tudi nekaj kritik, predvsem, ker niso razumeli mojega namena. Mislili so, da se brijem norca.

Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta