V UKC Maribor hospitaliziranih 13 oseb, ena oseba na kisiku, nov okuženi med zaposlenimi

Barbara Bradač Barbara Bradač
18.03.2020 15:38

Okuženi še en zaposleni v UKC Maribor, ki sicer dela na Centru za transfuzijsko medicino, a v bolnišnici zagotavljajo, da ni bil v stiku ne s pacienti ne s sodelavci, ki delajo s pacienti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V mariborskem UKC se stanje slabša - hospitaliziranih pacientov je 13, en od teh je še vedno v intenzivni enoti, ena oseba pa potrebuje oskrbo s kisikom. Iz UKC Maribor so sporočili, da je trenutno 95 njihovih zaposlenih preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje -, nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih pa niso zaznali.
Je pa bila v Centru za transfuzijsko medicino pri osebi, ki zaseda delovno mesto v kontroli kakovosti, ugotovljena koronavirusna bolezen. "Oseba ni bila v stiku z nobenim pacientom, prav tako ne z nobenim sodelavcem, ki dela s pacienti. Sprejeti so bili vsi ustrezni preventivni ukrepi, vključno s spremembo lokacije za odvzem krvi krvodajalcev, ki bo potekala izven bolnišničnega okolja (nadaljnja obvestila o lokaciji krvodajalstva bomo posredovali v čim krajšem času). Tako zaposleni kot tudi krvodajalci so povsem varni," sporočajo iz UKC Maribor. Enoti Centra za transfuzijsko medicino v Murski Soboti in na Ptuju nemoteno delujeta na stalnih lokacijah in po nespremenjenem urniku. 

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta