V Ljudskem vrtu bo prihodnji teden spet tekla kri

Gregor Grosman Gregor Grosman
23.08.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odvzem krvi bo tudi letos v prostorih NK Maribor pod severno tribuno.
Igor Napast

Leto je naokrog in znova se bliža termin krvodajalske akcije Vijol'čna kri za vse ljudi. Akcija z letnico 2022, ki bo potekala 29. (med 7.30 in 14. uro) in 30. avgusta (med 7.30 in 17. uro), bo že enajsta in že več let ne nagovarja zgolj krvodajalcev iz Maribora in okolice. Organizatorka Mojca Pepelnik nam je povedala, da so se napovedali navijači iz vse Slovenije, med drugim tudi iz Nove Gorice in Železnikov. "Ni važno, od kod so ljudje, vabljeni so vsi," je dodala.

Tudi letos se je treba za udeležbo na krvodajalski akciji, ki tradicionalno poteka na stadionu Ljudski vrt, v sodelovanju z Rdečim križem Maribor in Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor, predhodno naročiti in si zagotoviti termin. To lahko krvodajalci naredijo preko telefonskih številk 041 479 242 in 041 320 796.

Pri čemer Pepelnikova opozarja, da če se ne bo nihče odzval, bodo kmalu poklicali nazaj. Pokličete lahko vsak delovni dan med 7. in 15. uro, v torek med 7. in 17. uro popoldne. Organizatorka svetuje, da krvodajalci ne čakajo na zadnji dan ter si čim prej zagotovijo najboljše termine.

Zaradi evropskih tekmovanj so akcijo premaknili za teden naprej. Sodelujoči bodo tudi letos dobili unikatno darilo. Akcije se lahko udeležijo zdravi ljudje, stari med 18 in 65 let, na dogodku bo treba nositi masko in upoštevati varnostno razdaljo. Odvzem krvi bo tudi letos v prostorih NK Maribor pod severno tribuno, ki se je lani izkazala za zelo prijetno. Poskrbljeno bo tudi za malico. Velika verjetnost je, da bo darovalce prišel pozdraviti kdo od nogometašev NK Maribor.

Za darovanje na krvodajalski akciji Vijol'čna kri za vse ljudi 2021 se je odločil tudi športni direktor NK Maribor Marko Šuler.
Ukc Maribor

V desetih letih je kri darovalo skoraj 1780 ljudi, na sprejemu jih je bilo skupaj 2130. Samo lani, ko so dosegli rekorden odziv, se je vabilu odzvalo 288 ljudi, kri je lahko darovalo 262 posameznikov. Pepelnikova, tudi v njej se pretaka vijol'čna kri, ob tem poudarja, da so nogometni navijači znani po srčnosti in da radi vračajo skupnosti z darovanjem krvi. "Skupaj še enajstič dokažimo, kako plemenita je vijol'čna kri," piše na družbenem omrežju Facebook, kjer iščejo krvodajalca, ki se je udeležil vseh desetih krvodajalskih akcij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta