Umrl je mariborski pediater primarij Zlatan Turčin​

Barbara Bradač Barbara Bradač
18.03.2024 08:32

Zlatan Turčin (21. 1. 1946 - 17. 3. 2024) se je ukvaral s pediatrično nevropsihiatrijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatan Turčin 
Igor Napast

Sin Marko Turčin je sporočil žalostno novico, da je v nedeljo, 17. marca, umrl njegov oče ​prim. Zlatan Turčin, dr. med., pediater, nevrolog in pedopsihiater. 

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Zagrebu je opravil specializacijo iz pediatrije na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Opravil je tudi podiplomski študij iz pedopsihiatrije na Medicinski fakulteti v Ljubljani in na Medicinski fakulteti v Zagrebu ter podiplomski študij iz družinske dinamike. Zaposlen je bil v UKC Maribor. Največ se je ukvarjal z otroki in mladostniki z duševnimi, čustvenimi in vedenjskimi motnjami, veliko pozornosti pa posvečal tudi družinski terapiji.

"Bil je član Foto kluba Maribor in pobudnik za vzpostavitev stalnega razstavišča na pediatriji, ki ga je tudi dolga leta vodil. Bil je tesno povezan z naravo in bil ustanovni član ter dolgoletni predsednik Ribiške sekcije UKCM. Vrsto let sva sodelovala tudi v organizacijskih odborih številnih mariborskih pediatričnih srečanj," je zapisala Anita Kirbiš, ki je s Turčinom sodelovala sprva na otroškem oddelku v Vinarski 6, nato pa na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor. Spomnila je še na eno od njegovih modrosti: "Faušija je največja nagrada za delo."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.