UKC Maribor: Razstava o rešenih življenjih Moja brazgotina - moje življenje

Jana Juvan, sta
09.12.2022 15:25

V avli kirurške stolpnice mariborskega UKC je na ogled potujoča fotografska razstava Moja brazgotina - moje življenje. Gre za projekt zavoda Slovenija Transplant, ki pri nas skrbi za oskrbo z organi, in društva Transplant.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V avli kirurške stolpnice mariborskega UKC je na ogled potujoča fotografska razstava Moja brazgotina - moje življenje. Gre za projekt zavoda Slovenija Transplant, ki pri nas skrbi za oskrbo z organi, in društva Transplant. Brez presaditve organov nekateri ljudje ne bi preživeli. Po presaditvi pa pravijo, da so rojeni na novo. In večno hvaležni tistim, ki so jim to v prvi vrsti omogočili. Zato so s ponosom pokazali fotografskemu objektivu svoja gola telesa z brazgotinami, ki so v opomin za to nujno človekoljubno dejavnost. Fotografije pa so podkrepili še z osebnimi izpovedmi.

Igor Napast

Odvzeme organov, ki so potem na voljo pacientom, opravljajo tudi v Mariboru. Lani so imeli 17 darovalcev, ki so darovali 69 organov, s čimer UKC Maribor nadpovprečno odstopa v uspešnosti. Trenutno sicer čaka v Sloveniji na organe okoli 120 ljudi. Kdor se želi opredeliti za posmrtno darovanje, se lahko zglasi na zavodu Slovenija Transplant ali na enem od pooblaščenih mest - zdravstveni dom, Rdeči križ in dve mariborski lekarni. Od novembra 2018 je mogoča tudi elektronska opredelitev za darovanje preko spletnega mesta eUprava.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta