UKC Maribor: Kapacitet za morebitni drugi val je dovolj

Urban Čevek
30.04.2020 06:30

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so zadovoljni, da so trendi obolevnosti za covidom-19 ugodni, in upajo, da takšni tudi ostanejo - kljub sproščanju omejitev v prihodnjih dneh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pandemija je tudi v UKC Maribor spomnila na nujna vlaganja v opremo in prostore.
Andrej Petelinšek

V UKC Maribor sicer ne želijo komentirati odločitve vlade o sproščanju zaščitnih ukrepov, so pa sporočili, da so za morebitni drugi val okužb, če bi do njega prišlo, dobro pripravljeni. "Za novi val v obsegu, kot je bil prvi - čeprav upamo, da ga sploh ne bo -, smo dobro pripravljeni in mislimo, da bi ga zmogli obvladati," je povedal Janez Lencl, vodja centra za odnose z javnostmi in marketing UKC Maribor.
Povedal je, da imajo zaščitne opreme dovolj, prav tako prostih postelj na intenzivni terapiji. Tudi v vrhu prvega vala epidemije v UKC Maribor niso imeli povsem zasedenih kapacitet, ampak so imeli še kar nekaj rezerve, je povedal sogovornik. Tudi zaščitna oprema ni več pereč problem. "Že ob prvem valu smo imeli na razpolago vrhunsko opremo, sploh v primerjavi z drugimi državami," je povedal Lencl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta