Teoretični del vozniškega izpita lahko odslej opravite tudi v Slovenski Bistrici

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
13.03.2022 03:00

Prostore za opravljanje teoretičnega dela izpitov za motorna vozila so uredili na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od leve: Karmen Furman, Janez Meznarič, vodja območja 5 Javne agencije RS za varnost prometa, in Brigita Kruder
Aleš Kolar

Bodoči vozniki lahko odslej teoretični del vozniškega izpita opravljajo tudi na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica. Prebivalci širšega območja Slovenske Bistrice tako hitreje, predvsem pa bližje domu opravljajo teoretični del izpita za motorna vozila. To je omogočila sprememba pravilnika o vozniškem izpitu, za katerega si je posebej prizadevala poslanka Karmen Furman.

Ljudska univerza je prostore uredila v tretjem nadstropju svoje stavbe v Partizanski ulici. Za preureditev in posodobitev potrebne infrastrukture so namenili 2500 evrov. "Ljudska univerza se kot lokalno andragoško središče trudi približati udeležencem izobraževanja na našem območju. Takoj ko je prišla pobuda poslanke Karmen Furman, smo pristopili k realizaciji. Pozanimali smo se, kaj vse je potrebno in kakšni so pogoji, in poskrbeli, da je lahko center prišel do nas. Agencija za varnost prometa je seveda tista, ki določa pravila igre, ta pa so zelo stroga. V izpitnem centru velja poseben režim dostopa, nameščeni so posebni računalniki, ki jih ne bo uporabljal nihče drug, in tako je tudi prav," pravi Brigita Kruder, direktorica Ljudske univerze Slovenska Bistrica.

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je v izpitni center namestila vso potrebno opremo za osem delovnih mest, kjer preverjajo znanje kandidatov, in delovno mesto za ocenjevalce. Zanimanje za opravljanje izpita je zelo veliko, takoj po napovedi prvega termina so se napolnile štiri skupine kandidatov, zato so že razpisali nove termine. "Res je, tudi nas je presenetilo. Skupaj z agencijo smo naredili nekaj ocen in izračunov, kakšno je zanimanje. Računamo, da se bo še povečevalo, posebno če kandidatom ne bo treba tako dolgo čakati kot v Mariboru. Ne nazadnje je pomembno, da lahko ljudje v domačem kraju ali čim bližje domačemu kraju pridejo do te pomembne storitve. Tukaj smo zato, da se udeleženci izobraževanja počutijo dobro in zadovoljno. Enako bomo ravnali z našimi gosti, ki prihajajo opravljat izpite," je še dodala Brigita Kruder.

Postopek prijave na izpit je seveda enak kot drugod v državi. Treba se je prijaviti na upravni enoti, izbrati mesto, ki je odslej lahko tudi Slovenska Bistrica, in v tem primeru izpit opraviti na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta