Štajerske glasbene legende so se srečale. Uživali so v obujanju spominov

Anita Kirbiš
08.03.2020 02:34

Na prvo srečanje je prišlo več kot 30 glasbenikov, ki jih je povezal Rudi Šantl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glasbeniki in gosti na srečanju
Joško Pernat

Med dolgo glasbeno kariero smo se na različnih odrih pogosto srečevali številni slovenski oziroma štajerski glasbeniki. V napornem in hitrem življenjskem slogu je vedno zmanjkalo časa za poglobljena srečanja in prijetne klepete. Sedaj, ko smo cela generacija odličnih glasbenih ustvarjalcev že v nekoliko zrelih letih in smo svoj slog prilagodili letom, najdemo tudi čas za druge aktivnosti, ki smo jih vsa ta leta postavljali na stranski tir.
Prav zato se mi je porodila ideja, da bi se glasbeniki, ki smo zaznamovali to našo glasbeno sceno, dobili na prijateljskem srečanju," je povedal idejni in organizacijski vodja srečanja Rudi Šantl, glasbenik in solopevec, ki je z različnimi zasedbami kot pevec zabavne in narodnozabavne glasbe obredel dobršen del sveta.
Takšnega srečanja do sedaj še ni bilo, in ko je začel razmišljati o naboru udeležencev, je ugotovil, da je njihova generacija izjemno velika, odziv na prvo tovrstno srečanje pa je bil nepričakovan, je dodal Šantl.
Prišlo je namreč več kot 30 štajerskih glasbenikov, glasbenih legend, ki so pomembno zaznamovali cela desetletja glasbene scene, stali na mnogih domačih in tujih odrih, nekatere njihove melodije pa bodo večne. Dobili so se v prijetnem ambientu Izletniške kmetije Mikuž v Radizelu, ki se ponaša z odlično domačo kulinariko in izborom svojstvenih vin. Ta so preizkusili v stari vinski kleti. Ves popoldan so uživali v obujanju spominov na prehojeno glasbeno pot. Zazvenela je marsikatera melodija, ki jim je bila v glasbeni karieri skupna, saj so bili z glasbo veliki promotorji Štajerske in Slovenije. Zbrana druščina je spominjala na velik čebelnjak z veliko mero dobre volje in smeha. Tam niso manjkali Alfi Nipič, Jože Kobler, Ivo Mojzer, Rudi Miložič, Zorica Fingušt, Edvard Holnthaner, Boris Rošker, Jože Ekart, Oto Vrhovnik, Dušan Topolovec, Tim Ribič in številni drugi, ki bi si zaslužili biti tukaj imenovani. Organizatorji so poskrbeli za nekaj prijetnih glasbenih in plesnih presenečenj.
Vsi, ki so našli čas in pot v Radizel, od koder segajo čudoviti pogledi na vse strani, so si bili edini, da bodo taka srečanja postala tradicionalna in da se naslednje leto dobijo v še večjem številu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta