Slovenska Bistrica: Najboljša športnika Vito Dragič in Teja Tropan

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
02.02.2020 01:15

Judoistoma gre naziv najboljših športnikov za preteklo leto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vito Dragič in Teja Tropan
Aleš Kolar

Vito Dragič in Teja Tropan, oba člana Judo kluba Impol, sta najboljša športnik in športnica občine Slovenska Bistrica za leto 2019. Vito Dragič je lani dosegel vrsto vrhunskih rezultatov. Na svetovnem prvenstvu v Tokiu je osvojil deveto mesto, deveti je bil tudi na evropskem prvenstvu v Minsku. Na tekmovanjih za grand prix je osvojil peto in sedmo mesto, na tekmi svetovnega pokala je bil enkrat peti, v tekmovanju za evropski pokal pa je enkrat zmagal in bil enkrat peti.
Dragič je tudi državni prvak in zmagovalec skupnega seštevka slovenskega pokala v moški konkurenci ter dobitnik več medalj s pokalnih prvenstev Slovenije. "To občinsko priznanje mi ogromno pomeni. Če ne bi bilo vseh teh rezultatov, tudi ne bi bil tik pred uvrstitvijo na olimpijado. Žal sem zaradi določenih lanskih napak ostal brez skoraj 700 točk na lestvici, je pa res, da morda tudi te točke ne bi zadostovale. O kvalifikacijah in olimpijskih igrah bom bolj iskreno govoril 25. maja, ko bo na sporedu zadnja tekma. Do takrat bom skušal napake odpraviti in osvojiti čim več točk," je pred dnevi na novinarski konferenci povedal judoist, ki je že tretjič in drugič zapored najboljši športnik v občini.
Prvič pa so za najboljšo športnico izbrali Tejo Tropan, ki si je naziv športnice leta prislužila predvsem s sedmim mestom na evropskem prvenstvu za mlajše članice v ruskem mestu Ižansk. Poleg tega je po dvakrat osvojila peto in sedmo mesto na tekmah evropskega pokala. Udeleženka univerzijade je tudi članska državna prvakinja in državna prvakinja med mlajšimi članicami. Prav tako je trikrat zmagala na slovenskih pokalnih tekmovanjih z mednarodno udeležbo. "Priznanje v domači občini je potrditev zame, da delam dobro in da so moji rezultati vidni. Je tudi motivacija za naprej. Na lanskih mednarodnih tekmovanjih sem bila kar nekajkrat blizu medalje. Naredila sem tudi nekatere napake, ki jih pa lahko popravim. Za letošnje tekme se bom skušala nekoliko bolje psihično pripraviti in poseči bo medalji. Glavni cilj je evropsko prvenstvo, prav tako pa dobre uvrstitve na evropskih pokalih in seveda ubranitev naslova državne prvakinje," pravi Tropanova.
Najboljšim športnikom občine Slovenska Bistrica za prejšnje leto bodo priznanja v več kategorijah podelili minuli petek v viteški dvorani Bistriškega gradu. Prireditev, ki jo pripravlja Športna zveza Slovenska Bistrica v sodelovanju z Javnim zavodom za informiranje Slovenska Bistrica, so popestrili z glasbenimi nastopi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta