Ruše: Nova županja prevzela posle

Aljaž Jug
12.12.2018 13:58

Po potrditvi mandata na konstitutivni seji občinskega sveta je Urška Repolusk včeraj že sedla v župansko pisarno. Dosedanjega župana na sejo ni bilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Repoluskova ob uradnem prevzemu poslov v županski pisarni
Občina Ruše

Svečano in s konstruktivnim pogledom na prihodnost je novoizvoljena županja (prva v zgodovini občine) prevzela mandat, čeprav se zdaj že bivši župan Uroš Razpet konstitutivne seje občinskega sveta ni udeležil. Kakor tudi včeraj ni prišel na predajo poslov. A Repoluskova je zasedla glavno pisarno v občinski stavbi in sedaj jo čaka trdo delo. Povezane barve je bil slogan kampanje novoizvoljene ruške županje in tako namerava tudi voditi občino. Urška Repolusk se na občino seli z ruške upravne enote, kjer je bila načelnica. V politiko se je podala kot popolna začetnica, a z jasnimi cilji, ki so že v prvem krogu, nato pa še v drugem očitno prepričali Rušane, da so odšli na volišča in jo podprli.
Da se ji ob izvolitvi obeta večinska podpora v občinskem svetu, je bilo znano že prej, saj so ji to izrekli neodvisni listi 2x2 in #Skupaj ter Socialni demokrati in Levica, ki imajo skupaj deset svetnikov od skupno 18. "V naši listi smo zelo zadovoljni z rezultatom volitev. Repoluskova ima lastnosti, ki smo jih pri vodstvu občine v preteklem mandatu pogrešali. Obetamo si dobro sodelovanje tudi z drugimi listami in strankami. Naše prioritete morajo biti ureditev gospodarske javne infrastrukture, dom starostnikov pa tudi nekaj športnih objektov v krajih občine, ki so bili do zdaj zapostavljeni in pozabljeni. Predvsem pa spoštljiv in pošten odnos do občanov ter gospodarno in transparentno gospodarjenje z občinskim denarjem," je povedal Jernej Ajd, predstavnik neodvisne liste 2x2. Podobnega mnenja je Miha Kranjčevič, svetnik liste #Skupaj, ki si je z glasovi volivcev prislužila tri svetniška mesta. "Prednostna cilja sta gradnja doma starostnikov in ureditev čiščenja odpadnih voda. Ne bomo se omejili na samo en mandat, ampak želimo ustvarjati in izpeljati kvalitetne projekte, ki bi bili srž naše občine osem ali celo dvanajst let. Stremeli bomo k produktivnosti, odprtosti, predvsem pa k delu za občane, ker si ti zaslužijo kvalitetno življenje, pa naj bo to na Smolniku, Fali ali v Bistrici ob Dravi. Občina ima potencial, novo vodstvo tudi, tako da ne vidimo nobene ovire, da stanje v naši občini Ruše le še izboljšamo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta