Plačljivo parkiranje v Mariboru se širi: V Plinarniški ulici od 1. avgusta bela cona in 50 centov na uro

Igor Selan Igor Selan
28.07.2022 14:38

V mariborski občini kot enega izmed ukrepov trajnostne mobilnosti načrtujemo širitev parkirnih mest z belo cono. V ponedeljek, 1. avgusta, tako začne veljati nov prometni režim v Plinarniški ulici

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Parkomat v Plinarniški ulici je že nameščen.
Sašo Bizjak

Od ponedeljka, 1. avgusta naprej, bo v Plinarniški ulici v Mariboru pričel veljati nov prometni režim, v celotni ulici bo namreč uvedena bela parkirna cona. Ura parkiranja bo stala 50 centov, stanovalci s stalnim prebivališčem na tem območju pa bodo imeli možnost nakupa dovolilnice za uporabo parkirnih mest. Ob tem bo vsem, ki so zaposleni v okoliških podjetjih, ponujena tudi možnost najema parkirnega prostora za 30 evrov na mesec. Kot sporočajo iz občine, bodo redarji prvi teden po uvedbi novega prometnega režima kršitelje na kršitve zgolj opozarjali.

Sašo Bizjak

Kot še sporočajo iz občine, razlog za širitev bele cone, teh bo v prihodnje še več, ni v zaračunavanju parkirnine oziroma denarju, ki se steka v občinski proračun, pač pa spodbujanje ljudi k uporabi alternativnih oblik prevoza (kolo, hoja, javni prevoz…): "Dejstvo je, da je mestno središče preobremenjeno z osebnim avtomobilskim prometom. V prostoru, kjer dominirajo prometnice, se posledično zmanjšuje dostopnost in povečuje povpraševanje po parkirnih površinah. Vse našteto pa predvsem negativno vpliva na bivalno in naravno okolje."

Kam točno bo občina bele cone širila v prihodnje, zaenkrat še ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta