Olimpijski komite: Kacinova izjava "žaljiva in netočna", oglasili so se tudi v mariborskem zdravstvenem domu

25.03.2021 10:58
Nobene potrebe ni, da bi na silo cepili tiste kategorije, ki še niso na vrsti, je včeraj rekel državni sekretar za cepljenje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelko Kacin. Fotografija je iz začetka marca, ko je obiskal cepilno mesto v Mariboru in pohvalil zdravstveni dom.
Sašo Bizjak

"Izjavljamo, da niti v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor niti v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor nismo cepili nobenega člana olimpijske reprezentance," se iz mariborskega zdravstvenega doma odzivajo na izjavo Jelka Kacina, koordinatorja za logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19.

"Nedopustno se mi zdi, da so v Mariboru cepili člane olimpijske reprezentance, ki odhaja na Japonsko šele poleti," je včeraj izjavil Kacin. In nadaljeval, da so v nekaterih zdravstvenih domovih cepili tudi že zdrave mlade ljudi. Nobene potrebe ni, da bi na silo cepili tiste kategorije, ki še niso na vrsti, je še rekel državni sekretar Kacin.    

OKS: Kacinova izjava glede cepljenja olimpijcev "žaljiva in netočna"

Tudi Olimpijski komite Slovenije (OKS) se je ostro odzval na Kacinove izjave in jih označil za "žaljive in netočne". Kacin je namreč okrcal OKS zaradi domnevnih pritiskov na izvajalce cepljenja. 

Kot so v izjavi za medije zapisali na OKS, je Kacin ob sredinem obisku cepilnega centra v Kranju izjavil, da se mu zdi "nedopustno, da so v Mariboru cepili člane olimpijske reprezentance, ki odhaja na Japonsko šele poleti, in to je zloraba. Pričakujem, da se bo predsednik Olimpijskega komiteja opravičil zaradi vseh pritiskov, ki jih izvajajo na lokalni ravni".

OKS je Kacinov komentar danes označil za zlonamernega in zavajajočega. "Športniki in športnice, kandidati za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu niso bili cepljeni, kar pomeni, da ni šlo za nobeno zlorabo. To je edina resnica. To dokazuje tudi sinočnja odločitev vlade Republike Slovenije, ki je kandidate za olimpijsko reprezentanco Slovenije uvrstila na prednostno listo cepljenja," so zapisali pri krovni športni zvezi v državi.

Janša je tvitnil

Dodajmo še, da je predsednik vlade Janez Janša včeraj prek Twitterja sporočil, da je vlada olimpijsko reprezentanco dodala med prednostne skupine za cepljenje. 

"Danes je vlada olimpijsko reprezentanco dodala med prednostne skupine za cepljenje. @Tokyo2020 @TeamSlovenia," je zapisal v tvitu.

Strokovni svet za šport Slovenije je v torek pozval svetovalno skupino za cepljenje proti novemu koronavirusu, da nemudoma omogoči cepljenja olimpijcev in paraolimpijcev za olimpijske igre poleti v Tokiu. Teh športnikov bi bilo manj kot 250. Predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije so zatrdili, da je to vprašanje v Evropi večinoma že rešeno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta