(ODZIVI) Po prometni nesreči supernadzornika se je odzval župan Saša Arsenovič, sledil odstop Škrinjarja

M.D.
30.12.2023 16:19

V preteklem letu najbolje plačani nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor je pijan sedel za volan avtomobila in povzročil prometno nesrečo. Škrinjar je sledil pozivu župana MOM Arsenoviča k odstopu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Za dogajanje v zvezi z gospodom Škrinjarjem sem žal izvedel danes iz medijev," je dejal Saša Arsenovič.
Sašo Bizjak

V Večeru smo danes objavili novico, da je Damijan Škrinjar, predsednik nadzornih svetov v Mariborskem vodovodu in Energetiki ter član nadzornega sveta Snage, prejšnji teden pregloboko pogledal v kozarec, povzročil prometno nesrečo, nato pa domnevno hotel podkupiti zdravnika. 

(FOTO) Supernadzornik pijan povzročil nesrečo, podrobnosti se ne spomni

Popoldne so v zvezi s prometno nesrečo Škrinjarja iz kabineta mariborskega župana Saše Arsenoviča poslali odziv. "Za dogajanje v zvezi z gospodom Škrinjarjem sem žal izvedel danes iz medijev. Verjamem, da bo (v kolikor še ni) gospod Škrinjar prevzel odgovornost in odstopil, saj takšno dejanje meče slabo luč tako na druge nadzornike kot tudi na javna podjetja, ki jih je do sedaj uspešno nadziral," je povedal župan Mestne občine Maribor.

Le dobro uro kasneje so iz Javnega holdinga Maribor sporočili, da je Škrinjar podal odstopno izjavo. "V zvezi dogajanjem, ki je danes zaokrožilo po medijih, navezujoč se tudi na izjavo župana MOM Saše Arsenoviča, seznanjamo javnost, da je Damijan Škrinjar podal odstopno izjavo z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz Skupine JHMB," so zapisali.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta