Od ponedeljka na Mariborskem Pohorju odprtih manj smučišč

Barbara Bradač
03.01.2021 15:00
Zaradi obvezne predložitve negativnega izvida testiranja na virus SarsCov2, hitrega testiranja trenutno ni možno opraviti nikjer v Mariboru, je na smučiščih zelo malo smučarjev. Ob skromnem obisku delovanje smučišč ni rentabilno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še pred prazniki je bilo na Pohorju na gondolo treba čakati v koloni. Po uvedbi obveznih negativnih testov na mariborskih smučiščih smučarjev ni kaj dosti.
Andrej Petelinšek

Na Mariborskem Pohorju bodo zaradi trenutno zelo skromnega obiska, ki je posledica sedaj veljavnih pogojev za prihod na smučišče (predložitev negativnega testa na covid-19), prilagodili obseg odprtih prog oziroma delujočih žičnic, je že objavljeno na spletni strani www.visitpohorje.si in njihovi facebook strani.

Tako bodo od ponedeljka, 4. januarja, na Mariborskem Pohorju ob krožni kabinski žičnici v pogonu še trakova Bejbika 1 in 2, sedežnica Stolp in vlečnica Videc. Medtem na areškem delu smučišča od ponedeljka do nadaljnjega ne bodo odprta. "Odločitev o tem smo bili ob zelo majhnem številu smučarjev primorani sprejeti zaradi zagotavljanja rentabilnosti delovanja. Pri tem bomo spremljali razmere in se, ko bo obisk ponovno večji, takoj odzvali z odprtjem dodatnih prog," so odločitev pojasnili pri Marpromu.

Andrej Petelinšek

Direktor tega podjetja Bernard Majhenič pa je za Večer povedal, da so v soboto prodali 120 vstopnic, v nedeljo 150, običajno jih je ob koncu tedna vsaj po 2000 dnevno. "Mi smo javno podjetje in moramo sprovesti postopek javnega naročanja, če želimo na smučišču omogočiti hitra testiranja. Če bo obstal pogoj negativnega testa za smučarje predvidevamo, da bomo testiranja lahko omogočili od prihajočega petka, potem bomo lahko ponovno odprli vsa smuščiča," razloži Majhenič. Trenutno imajo pripravljenih 38 kilometrov smučarskih prog. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta