Od danes naprej mestni avtobusi v Mariboru po počitniškem voznem redu

Igor Selan Igor Selan
26.06.2024 12:57

Počitniški vozni red bo trajal do 1. septembra

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtobusi bodo do konca šolskih počitnic vozili redkeje, a so dodane tudi nove linije, na Mariborski otok in po Pohorju
Igor Napast

Od danes naprej avtobusi v Mariboru vozijo po počitniških voznih redih, ki bodo veljali vse do 1. septembra. Preverite jih lahko na tej spletni povezavi. Mednje sta v času Festivala Lent dodani tudi nočni krožni liniji K 1 in K 2, ki torej odhod s festivalskih dogodkov zagotavljata tudi z mestnim avtobusom. Od sobote, 22. junija, je podaljšana tudi trasa linije 8, ki med počitnicami vozi vse do Mariborskega otoka. Avtobusna povezava do kopališča bo v času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45 ure, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Zadnji večerni povratek s kopališča bo ob 20.15 uri.

Ob tem je Marprom v soboto začel izvajati prevoz tudi na dveh posebnih linijah, speljanih čez Pohorje in sicer Ruše–Areh–Bellevue–Spodnje Hoče–Botanični vrt in Botanični vrt–Spodnje Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah, opremljena s prikolico za kolesa, bosta vozila ob sobotah, nedeljah in praznikih, pri čemer bo za enosmerno vozovnico treba odšteti štiri evre za odrasle in en evro za otroke. Do 1. septembra bosta minibusa iz Ruš in Hoč na Pohorje med vikendi in prazniki ob ugodnih vremenskih razmerah opravila pet voženj dnevno. Pri tem bosta imela vmesne postanke pri priljubljenih izletniških in turističnih točkah. Vozni red je dostopen na tej povezavi.

Od danes naprej so na počitniške vozne rede prešli tudi avtobusi medkrajevnega potniškega prometa po vsej državi, tudi ti bodo veljali do konca počitnic. Ob tem bo v ponedeljek začel veljati tudi nov model medkrajevnih avtobusnih linij, ki naj bi po zagotovilih pristojnih odpravil pomanjkljivosti medkrajevnih povezav in povečal število odhodov avtobusov. Vozne rede za posamezna območja po državi najdete na tem spletnem mestu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta