Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru znova mednarodni festival Čili in čokolada

Jon Knez Jon Knez
22.03.2023 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavilo se bo več kot 30 ponudnikov.
Sašo Bizjak

V petek, 24. marca, se bo ob 10. uri na Trgu Leona Štuklja v Mariboru začel že 4. mednarodni festival Čili in čokolada. Trajal bo do sobote, predstavilo pa se bo prek 30 ponudnikov, večinoma iz Slovenije, pa tudi iz Hrvaške, Avstrije in Italije. Organizator Mitja Špes je pojasnil, da bodo ponudniki predstavili vse - od čilijevih semen in kavnih zrn do končnih produktov -, in obljubil dobro kulinarično doživetje. "Izvedli bomo tudi tekmovanja v jedenju pekočih perutničk, čili omak in tekmovanje v hitrostnem jedenju. Tekmovanja bo ocenjevalo več žirij, tudi znana obraza kot Marko Soršak - Soki in Filip Flisar. Z animacijami in igrali bo poskrbljeno tudi za najmlajše, prav tako bomo imeli glasbeno spremljavo," je napovedal.

Sašo Bizjak

Poleg ponudnikov čilija in čokolade bodo prisotni še štirje ponudniki ulične prehrane, tematsko obarvani bodo tudi šanki s pijačo. Letošnja novost bodo lokalni ponudniki s certifikatom Naše najboljše, stojnice bodo imeli v Ulici Maksimiljana Držečnika. (jon)

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta