Mestni inšpektor: Problematična kolesarska pot do Bresternice

Igor Selan Igor Selan
24.06.2024 04:00

Bralec opozarja na problematično kolesarsko pot na odseku med Kamnico in Fontano, izpostavi tudi nevarno talno razsvetljavo na Piramidi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cesta, ki vodi v Selnico ob Dravi 
Občina Selnica ob Dravi

Na uredništvo Večera se je obrnil bralec in opozoril na problematično kolesarsko pot na odseku med Kamnico in Fontano. Kot piše, se vsak dan s kolesom vozi iz Spodnjega Slemena v Maribor, omenjena kolesarska pot pa je tako poškodovana od korenin dreves, da je vožnja po njej, predvsem v večernem času, nevarna. V zvezi s problematiko se je obrnil tudi na mariborsko občino in policijo, a odziva ni dočakal. "Nadležen sem v imenu vseh, ki kolesarijo na tem odseku. Pričakoval sem odgovor, kjer bi pisalo, da imajo v planu sanacijo kolesarske steze v letošnjem letu, morda v drugem, zadovoljen bi bil tudi z odgovorom, da ne mislijo narediti nič, ker je tam itak znak za nevarno kolesarsko pot. Ker ni odgovora, menim, da ste sanacijo prepustili meni," še zapiše in doda, da se bo popravila lotil sam, četudi bo za to prejel globo. "Plačal jo bom z veseljem, toliko denarja še imam na hranilni knjižici. Poskrbel bom za varnost. Uspelo mi bo. Ta je na prvem mestu," še zapiše 70-letnik. 

Kot odgovarjajo na občini, so si odgovorni iz urada za promet na občini in pri Nigradu kolesarsko pot proti Bresternici ogledali in se dogovorili za minimalno sanacijo. Dodajajo, da so vse grbine na tej poti ustrezno označene.

Nekategorizirana občinska cesta na Zgornjem Slemenu
MO Maribor

Isti bralec opozarja tudi na nevarnost na Piramidi. Kot pravi, je pot nanjo lepo urejena in tudi primerno osvetljena, da omogoča vzpon tudi v nočnem času, a je razsvetljava po njegovem mnenju nevarna: "Petletnega otroka je zanimala talna svetilka, ki pa jo je preprosto prijel v roke in dvignil s tal, skupaj s kablom, v katerem je najverjetneje napetost. Čeprav bi morala biti v tla pritrjena s štirimi vijaki, je bila zgolj z dvema. Vzdrževanje talne razsvetljave je več kot malomarno. Ko se bo zgodila nesreča, bo prepozno."

MO Maribor

Tudi v tem primeru je občina na Piramido poslala delavce Nigrada, ki so opravili pregled terena in ugotovili, da naj bi bila problematična samo ena svetilka: "Zadevo bomo uredili v najkrajšem možnem času. Situacija, ki jo izpostavlja avtor zapisa, nastane pri urejanju poti z grediranjem," še pojasnjujejo na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta