(MESTNI INŠPEKTOR) Kaj je problem avtobusnega postajališča Radizel 63?

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
29.03.2023 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Postajališče Radizel 63 je vzpostavljeno le v smeri iz Maribora. Na nasprotni strani ceste avtobusnega postajališča ni.
Igor Napast

Naša bralka se je, potem ko ji Arriva na vprašanje ni odgovorila, obrnila na nas glede avtobusne postaje na lokaciji Radizel 63. Pravi, da je ta postaja samo izstopna, na vstopno v obratni smeri pa je treba hoditi več kot kilometer daleč. Bralka meni, da bi bilo smiselno, da bi na omenjeni lokaciji avtobusi ustavljali tudi za vstop v obratni smeri, torej v smeri Maribora. Ob tem izpostavlja, da v Hudourniški in bližnjih ulicah živijo večinoma starejši ljudje, ki več ne vozijo avtomobilov, in bi jim vstopna postaja veliko pomenila. Pobuda je logična: če je na neki lokaciji interes za izstop, je najbrž v enaki meri v obratni smeri interes za vstop. Zakaj to ni mogoče, ampak je treba na vstopno postajo drugam?

Igor Napast

"Postajališče Radizel 63 je vzpostavljeno le v smeri iz Maribora. Na nasprotni strani ceste avtobusnega postajališča ni, saj nikoli ni bilo zgrajeno ali označeno. Postajališča so v domeni lokalne skupnosti. Če bo lokalna skupnost pristopila k izgradnji avtobusnega postajališča tudi na nasprotni strani cestišča in bo omogočeno varno ustavljanje avtobusov ter varen vstop in izstop potnikov, bo postajališče vključeno v vozni red," odgovarjajo v Arrivi.

Igor Napast

In kaj glede neobstoječe vstopne postaje na lokaciji Radizel 63 pravijo v lokalni skupnosti, torej občini Hoče - Slivnica? "Občina je v pretekih letih že imela predvideno izgradnjo nove avtobusne postaje. Realizacije pa žal ni bilo zaradi nestrinjanja z lastnikom zemljišča. Ta žal ni želel prodati dela svojega zemljišča," pravi župan Marko Soršak in dodaja, da se zavedajo, da je dostopanje za starejše morda oteženo, zato bodo "v prihodnjih mesecih pristopili k ureditvi Prostofera".

Ob tem pojasnimo, da projekt Prostofer omogoča brezplačne prevoze za starejše, opravljajo pa jih vozniki prostovoljci. Prostofer deluje že v 92 slovenskih občinah.

Igor Napast
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta