Mariborski študenti na obisku pri podjetjih Google, Microsoft, Facebook, Youtube in AirBnb

Pia Prebevšek Pia Prebevšek
05.04.2020 02:49

Tik preden so se razmere zaradi širjenja novega koronavirusa začele zaostrovati, se je z ekskurzije v Združenih državah Amerike vrnila skupina 20 študentov in študentk tretjega letnika računalništva in informacijskih tehnologij z mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Študenti FERI ekskurzija v ZDA
Tadeja Keršič

Namen potovanja je bil obisk ene najpomembnejših tehnoloških regij na svetu ter spoznati delo, delovno etiko v vodilnih tehnoloških podjetjih s področja računalništva kot tudi spoznavanje uspešnih podjetij, ki so se razvila iz start-upov.

Amerika z več zornih kotov

Vodja skupine dr. Marjan Mernik je dejal, da so takšne ekskurzije, "za študente predvsem velika življenjska izkušnja, saj so imeli možnost spoznati Ameriko z več zornih kotov, tako strokovnega kot življenjskega. Opazili so lahko tudi razliko v življenjskem slogu ljudi, ki prebivajo v velemestih, in tistih v bolj ali manj odmaknjenih krajih." Med podjetji, ki so jih obiskali, po velikosti in prepoznavnosti zagotovo izstopajo Google, Microsoft, Facebook, Youtube in AirBnb.

Študenti so med ekskurzijo po velikih podjetjih videli tudi veliko znamenitosti.
Arhiv Feri

Hvaležni za finančno pomoč

"Študentska strokovna ekskurzija je bila zelo uspešna, še posebej pa smo veseli, da smo jo izvedli pravi čas, saj zaradi koronavirusa že naslednji teden ne bi bili možni ogledi. Google, Youtube, Facebook in Microsoft so zaprli objekte za zunanje obiskovalce, kmalu za tem pa so zaposleni začeli delati od doma," je za konec povedal Mernik. "Veliko srečo smo imeli, saj bi se kaj kmalu zgodilo, da ekskurzije sploh ne bi mogli izvesti. Ves trud zbiranja sredstev in organizacije bi bil zaman. 3fs strokovno ekskurzijo so namreč finančno podprla številna podjetja, ki se zavedajo pomanjkanje kadra s področja računalništva in tudi tega, da strokovna ekskurzija študentom dodatno širi obzorja in jim daje neprecenljive izkušnje, ki jim bodo koristile pri njihovi nadaljnji strokovni poti," je še dodal Mernik.

Arhiv Feri
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta