Mariborska podžupanja imenovana za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo

Barbara Bradač
17.02.2021 20:00
Današnja seja vlade prinesla nekatere spremembe direktorjev direktoratov na ministrstvu za izobraževanje
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Helena Kujundžič Lukaček, mariborska podžupanja, je bila na današnji seji vlade imenovana za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, kjer bo na ministrstvu za izobraževanje zamenjala dosedanjega direktorja Antona Baloha, ki ga vlada razrešuje z 21. februarjem. Položaj vršilke bo prevzela s ponedeljkom, 22. februarjem. Helena Kujundžić Lukaček se na naše klice ne odziva. 

Heleno Kujundžić Lukaček je mariborski župan Saša Arsenovič imenoval za tretjo podžupanjo v začetku leta 2019. Je članica SMC, stranke, ki je župana podprla na volitvah. Kujundžićeva, od leta 2014 tudi mestna svetnica, je pokrivala področja lokalne skupnosti, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje in medgeneracijskega sodelovanja. Pred nastopom podžupanske funkcije je bila od leta 2018 zaposlena v uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov, in sicer na področju financ. Sicer pa je pred časom vlada je z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport razrešila Jureta Gašpariča, na to mesto pa imenovala Mitjo Slavinca, dekana Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, prav tako iz stranke SMC. Ob ministrici je desna roka še Mariborčan Damir Orehovec, nekdanji ravnatelj OŠ Martina Konšaka Maribor, prav tako iz stranke SMC.

Sicer pa je vlada razrešila še dva direktorja direktorata na tem ministrstvu in sicer Iztoka Žigona s položaja generalnega direktorja Direktorata za investicije, namesto njega je za vršilca dolžnosti imenovala Tomaža Belingerja. S položaja generalne direktorice Direktorata za visoko šolstvo vlada razrešuje še Jano Javornik Skrbinšek in za vršilca dolžnosti imenuje Franca Janžekoviča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta