Mariborska devetošolka vrstnike ozavešča o podnebnih spremembah

Pia Prebevšek Pia Prebevšek
23.05.2020 05:00

Doroteja Drevenšek, učenka OŠ Angela Besednjaka, je prejšnji četrtek sodelovala na finalnem nacionalnem tekmovanju podjetniških idej mladih POPRI, ki ga že nekaj let organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Doroteja Drevenšek na predavanju, ki ga je pripravila na svoji šoli
Osebni Arhiv

Dorotejina podjetniška ideja se imenuje Podnebni pravičniki. Kot je pojasnila, gre za izobraževalno podjetje, ki ljudi informira in uči o podnebnih spremembah. "V mojem podjetju ponujamo izvedbo naravoslovnih dni in interaktivnih delavnic. Naročniki lahko izbirajo med predavanjem o podnebnih spremembah, delavnico ločevanja odpadkov in izmenjevalnico oblačil," je pojasnila. Dejavnosti je že imela na svoji šoli in pravi, da so učenci pokazali veliko zanimanja. Zdaj, ko aktivnosti ni možno izvajati, je s pomočjo sošolk pripravila projekt Podnebna kriza s kavča, ki mlade kar od doma informira o podnebnih spremembah.

Tudi z izmenjevo oblačil varujemo okolje.
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta